Toscanai konyha

A villák rendszertelennek látszó, de mégis a tájba tökéletesen illeszkedő sokasága, a végeláthatatlan szőlő- és olívaültetvények, a hangulatos kis falvak és a történelmet árasztó kis városkák, mind-mind a toszkán hangulat részei.

A chianti bor és az olívaolaj hazája az Appeninek és a Ligur-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. Az ideutazót azonnal rabul ejti ez az örökzöld növényzettel és szőlőültetvényekkel tarkított, dimbes-dombos táj, megigézi a középkori városok ódon hangulata és az egyik ámulatból a másikba ejtik az évezredes kultúra csodálatos műalkotásai.

A kultúra, a természeti szépségek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtó utazásra invitállak Benneteket a napsütötte Toszkánába.

A csodálatos Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabona- és napraforgómezők tarkítják a tájat, a városkák házainak ablakából sosem hiányozhat a bazsalikom és a rozmaring. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Egyszerűen és egyszerűt: ebben áll a toszkán konyha titka. Tisztelet és mérték, ezek a legfontosabb irányadói a toszkán embernek.

Rengeteg az olívaolaj, az ételek mégsem tocsognak a nehéz, olajos szószokban. Mindenből használnak, de mértékkel: értékelik, becsülik a föld adományát.

Csak hogy az olívaolajnál maradjunk: mindenbe kerül belőle egy kevés, de csak az ízek kiemelésére. A toszkán ember nem pazarol, nem él nagy lábon, és ez az ételein is látszik. Az ebéd vagy a vacsora több fogásból áll: falatkákkal kezdődik, utána jön az előétel, az első tál étel (primi piatti), hogy végre - majdnem teli gyomorral - elérkezzünk a főételhez, a húshoz. Minthogy drága és kevés volt belőle, ezért előtte már megtöltötték a bendőjüket. Másik érdekesség, hogy rengeteg recept alapja a sótlan fehér kenyér. A mindenféle pástétomokkal és krémekkel kínált fokhagymás-olívás pirítosak alapja, de készítenek belőle salátát, sőt levest is. Ha nem kimondottan kenyérlevest készítenek, a tányér aljára akkor is kerül egy szelet fokhagymás pirítós, és erre merik rá a sűrű, tartalmas levest. A legfinomabb étkek ízét is lehet fokozni, és ezt az itáliai ember - egyébként a magyar is - jól tudja. Hogyan? Egy pohár könnyű vörösborral, amit tehetünk az ételbe és az asztalra egyaránt...


Részletek, jelentkezés

  Túra neve *Státusz  
"Top of Tyrol" osztrák csúcskilátó utolsó helyek! RÉSZLETEK>>
Korzika tengerpart ECO utolsó helyek! RÉSZLETEK>>
Korzika tengerpart utolsó helyek! RÉSZLETEK>>
Korzikai szigetjárás utolsó helyek! RÉSZLETEK>>

* Fenti adatok szigorúan tájékoztató jellegűek, nem jelentenek az EVVK semmilyen kötelezettség vállalást. A tájékozódáson kívül más célra nem használhatók fel.

Keresés

fészbuk szociál

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás