08.17 Postojnai cseppkőbarlang természetjáró túra>>

Postojna, +36309634325, info@evvk.hu
Információ

(kód: 18post )

Postojnai cseppkőbarlang természetjáró túra

Kezdődik: 2018. augusztus 17. , befejeződik: 2018. augusztus 19.

#Barlangi kisvonatozás #Visszamegyünk #külföldön #vasutasoknak

Mi ez egyáltalán? Általában ingyenes, egynapos elfoglaltság, jó csapattal, szép tájjal.

Mit ad nekem? "Postojnska jama Szlovénia világhírű látványossága. Igen a Postojna városban található cseppkőbarlang az egyik legnagyobb a világon! A 20 570 méter hosszú barlangot a Pivka folyó vájta ki évmilliók alatt. Vasútfüggők megnyugtatására igen, a barlangban egy személyszállító kisvasút közlekedik kb. 3 km hosszan, így a túra egyből a hegy legbelsejében kezdődhet! Akkor szerintem indulhatunk is. "

Ajánljuk: fotósoknak, mozgalmas túrákat kedvelőknek, CARGO-soknak, barátoknak, ismerősöknek is, nyugdíjasoknak, családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel)

Nehézségi fok: 4 , napok / szálláséjek száma: 3/ 3 vonaton

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest Déli pu. 2018. augusztus 17. 19 óra 30 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Buzás Károly

Költségvetés avagy mennyibe kerül: Kérjük még a JELENTKEZÉS ELŐTT SZÍVESKEDJ ÖSSZESZÁMOLNI a költségeket. Az összköltség választott elemektől függően értelemszerűen változik (tehát drágább szállás esetében nyilván több lesz a vége). Hivatalos pénznem az EUR, behozatalára, kivitelére az EU-s szabályok az irányadóak Ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Postojna - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: SZ (szlovén): dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nem vasutasoknak kb. 20 000 Forinttól elérhető a jegy.

Vasúti pótjegyek: nevezési díj tartalmazza

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/fekhely: kb. 15-35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását. Couchette elérhetőség függvényében áll rendelkezésre.

Szállás: szállás kérésre Pulán!

Ehhez a típushoz nem tartozik szállás, vagy esetenként külön igényelni szükséges azt.

Választhatók: Helyi transzferek díjai, belépők.

Csomagmegőrzők: Szlovéniában korlátos! A túra kis hátizsákkal megoldható.

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, a helyjegyek árváltozásából fakadóan változhat!! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők, menetjegyek, esetleges vonaton fizetendő pótdíjak, közvetlenül a szolgáltatónak).

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. augusztus 17. 20:30 1246/1605

2018. augusztus 17 Budapest Déli Pu.

0

Éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 18 Postojna

Érkezés után kevés szabadprogram.

Postojna, melyet magyarosan „Szlovén_Aggtelek”-nek nevezhetünk. A magyar utazók körében még kevesek által ismert település rendkívüli kincset rejt! A Pivka folyó a föld alatt utat törve kb. 4 millió év alatt rendkívüli barlangrendszert hozott létre. Termeiben csodálatos helyenként több tíz méter magas cseppkő oszlopok és díszes alakzatok alakultak ki. „Életkoruk” különböző: a „fiatal” 8.000 évestől egészen a 100.000 évesig vegyesen lelhetők fel. A világon elsőként látogatható bar-lang,Erről tanúskodik egy 1213-ból való aláírás a falon, de találtak itt őskori eredetű csontból és kőből készült szerszámokat is. A barlang kiépített hossza 4,7 km, melyből 1,2 km a gyalogos szakasz. A többi a rögtön a bejárat után egy barlangi kisvasút várakozik, mellyel 12 km/h sebességgel robog be a látogató a föld belsejébe. Hihetetlen, de elődje bár kézi erővel volt meghajtva, már 1872-től szállította a gyógyulni vágyókat. Diesel kismozdonyok 1914-től álltak üzembe, melyeket később elektromosra cseréltek.

"A vasútállomástól kiindulva kezdődik a gyalogtúra mely a barlangi szakasszal együtt kb. 5 km hosszú. Amagyarországi Baradla Barlang versenytársaként is emlegetett Postojna Barlang meglátogatása a cél. A különleges cseppkőbarlangba a belépő kb. 25 € gye-rekeknek 15 €.

Felszerelés kényelmes túracipő, meleg ruha, vastag pulóver, széldzseki. A kristálytiszta hűvös (~10 °C) levegőjű barlang pozitív élettani hatását számos vizsgálat bizonyította. Különösen a légúti és asztmatikus betegségek kezelésére, megelőzésére rendkívül ajánlott! Jó hír, hogy a kb. 1,2 km-es barlangnézéssel és légút tisztító rekreációval folytatódó szakasz úgy lett kialakítva, hogy a csodálatos cseppkőoszlopokat is megtekinthessék a látogatók. Ez különleges program, mert speciális kisvasúttal utazhatunk a föld alatt, majd megnézhetjük a hatalmas cseppköveket. A barlang villanyvilágítással ellátott. Állandó hőmérséklet 8-10 fok körüli. A túra időtartama 1,5 óra, mely alatt kb: 5 km-es szakaszt járunk be. Ebből 1,5 km-t gyalogosan teszünk meg, a többit kisvasúttal. A Szép barlangoknak nevezett rész a földalatti világ egyik legszebb része. Kb. 500 méter hosszú járat mellett sorakoznak a csodaszép termek, a Fehér, a Vörös és a Csövecskék terme. Ez utóbbi a plafonról lógó, számos apró sztalaktitról, a spagettihez hasonlító csövecskéről kapta a nevét. Ezek a legfiatalabb cseppkövek. A barlang legrégebbinek tartott cseppkövei kb. 500 ezer évvel ezelőtt indultak fejlődésnek. Ha az időnk engedi megtekintjük a a 8 km-re lévő Pre4djamsi Hradot, mely egy barlang szájában épült rablóvár. "

Túra végeztével visszautazás Ljbljanába, ahol kis szabadprogram biztosított. Az éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 19 Budapest Déli Pu.

Érkezés a délelőtti órákban Budapestre. 0

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével):

Akik egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
További részletek
  • Total viewing: 1528
  • Type: Alacsony költségvetésű túrák
  • Kategória: Természetjáró túra
  • Lefoglal
leírás:
#Barlangi kisvonatozás #Visszamegyünk #külföldön #vasutasoknak
Jellemzők
  • Amenities
  • No amenities
  • Neighborhood
Térkép
infromáció
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
       
Dátumok
Válaszd ki a túra dátumát : 08.17 Postojnai cseppkőbarlang természetjáró túra>>
Üres
Elérhető
Nem elérhető
Megtelt
Hasonló túrák

Keresés

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás