04.27 Thaiföld -Malajzia-Szingapúr az év expedíciója>>

Bangkok, +36309634325, info@evvk.hu
Információ

(kód: 18tajf )

Thaiföld -Malajzia-Szingapúr az év expedíciója

Kezdődik: 2018. április 27. , befejeződik: 2018. május 8.

#Ázsia Express #Bangkok & streetfood #Híd a Kway folyón #Similan & Phi_phi álomszigetek #Kuala Lumpur & piac #Cameron & teaültevény #Penang & dzsungeltúra #Szingapúr & álomhotel

Mi ez egyáltalán? Speciális felkészülést, vagy anyagi ráfordítást, állóképességet igénylő, rendhagyó extrémtúra. Utazási gyakorlattal, megfelelő egészségi állapottal rendelkező, EVVK tagok jelentkezését várjuk.

Mit ad nekem? Nem kellett sokat gondolkodni, hogy 2018. év tekintetében őt hozzuk ki nyerőnek. Az ár nem minden, a megélt élmények nem semmi. A bangkoki tartózkodás jó az kezdet ázsiai hatás befogadására. Híd a Kway folyón klasszikus inspirálhat, a következő azonos nevű, vonatos túra megtételére. Mivel este már Phuketre készülsz, várható, hogy az elkövetkező napokban 2 gyönyörű szigetet láthatsz. Malajzia kb. annyiban hasonlít Thaiföldre, hogy ugyanazon a félszigeten helyezkedik el. Ez csak egy ok, az olajállam megismerésére. Az esőerdő, a teaültetvény, a piacos street food, és az építészet mind mind Sandokan szülőföldjének meglátogatása mellett szól. 3 órás "malájwizerezés" után, a rágómentes városállamban, Szingapúrban tölthetsz időt. A világ TOP 5 leggazdagabb országának egyike, számos érdekességet tartogat. A termikus egyenlítőn pompázatos kertek, hightech építmények mellett, érdemes időt szánnod streefoodra, és Sentosára is.

Ajánljuk: fotósoknak, (Exkluzív túra speciális felkészültséget, előkészületeket igényel), mozgalmas túrákat kedvelőknek, elsősorban EVVK tagoknak, nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak

Nehézségi fok: 5 , napok / szálláséjek száma: 12/ 12 9+1

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest Liszt Ferenc 2 2018. április 27. 13 óra 0 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Balog Imre

Költségvetés avagy mennyibe kerül: Kérjük még a JELENTKEZÉS ELŐTT SZÍVESKEDJ ÖSSZESZÁMOLNI a költségeket. Az összköltség választott elemektől függően értelemszerűen változik (tehát drágább szállás esetében nyilván több lesz a vége). Az út során használható valuták problémamentesen válthatók, de visszaváltásuknál problémák adódhatnak. A kibocsájtott bankkártyákat jellemzően mindhárom országban elfogadják. Gond elsősorban vidéken, félre eső helyeken, az automaták hiányából adódhat.

Thaiföld hivatalos fizető eszköze a Thai Baht (THB) 1 Baht = kb. 9,50 Ft.

Malajzia hivatalos pénzneme Ringgit 1 Ringgit (MYR) = kb. 70 Ft.

Szingapúri dollár (SGD) 1 Szingapúri dollár = kb. 200 Ft. Külön érdekesség a 10.000 dolláros bankjegy, de ezt ne hozzátok magatokkal, tekintettel az egyesület szerény költségvetésű túrájára.

Ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Dubai -Bangkok - Híd a Kway folyón - Phuket - Similan Islands - Phi Phi Island - Kuala Lumpur - Ipoh - Cameron Highland -Georgetown -Penang - Szingapúr - Dubai - Budapest (Változhat)

Szükséges (szabad)jegyek: BUD - DBX- BANG / SING-DUB-BP, melyet a nevezési díj tartalmaz. Intézése központilag történik. További (rep és egyéb) jegyárakért lásd leírás.

Okmányok: Legalább a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Thai belépésnél ügyelni kell arra, hogy a határőr a beutazási pecsétet bepecsételje, mivel ezek igazolják a legális belépést az országba.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását.

Szállás: max.: 8 - 10 ágyas hálóterem vagy korlátozott számban: végig max: 2-4 ágyas szobák (pároknak) elérhetőek. Valamennyi háló alkalmatosság közös WC-vel és fürdőszobával rendelkezik. Konyha főzési lehetőség, hűtő időszakosan érhető el. Kimondottan szerény igényeket kielégítő, otthon megszokottól eltérő szálláshelyek!!! A túra jellegéből fakadóan, egyéb igényeket korlátozásokkal lehetséges teljesíteni. Az egyesület szálláscímet nem ad ki! Keleten most nagyon megy az industrial dekorbetonos szálláskialakítás, tehát falak és padló burkolatlanok. Ez elsőre furcsa, de megszokható (tehát nem átadás előtti épületbe költöztünk be :) )

Mint a kollégiumban, azonban néha idegenekkel kell aludni (külön fiús és lányos esetenként vegyes termek). Közepes lakat kötelező a szekrényekhez! A zuhanyzó közös. Általában főzési lehetőség van. (Bejelentkezés 17:00 h /Kijelentkezés 10:00)

Part: Sziget túrák alkalmával szuper fehérhomokos strandok, Similan island estében snorkellezés (nem csak úszóknak)!

Választhatók: jellemzően a napi túrán belépők,sztornó és/vagy baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, transzferek díjai, csomagdíj Airasia, ld. még napi leírás.

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, repülőjegy árváltozásából fakadóan változhat! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos, költségeket, a BUD-BAN/SIN-BUD repülőjegy díját (a tervezéskor elérhető áron) a reptéri illetékkel csomagdíjjal, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza. A nevezési díj nem tartalmazza a további költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait AirAsia repjegy és csomagdíjakat. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíj, belépők, további menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak). Tekintettel a túra különlegességére, a szállások EURO-ban kerültek kifejezésre, azonban a díjakat az adott ország valutanemében kell fizetni (THB, MYR, SGD), melyek az adott napi árfolyam függvényében kis mértékben változhatnak.

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. április 27. 16:00 EK112/EK384

2018. április 27 Budapest Liszt Ferenc 2A

Tekintettel a túra súlyára és költségvetésére, kérjük mindenki szíveskedjen időben megjelenni. Az indulás időpontja a jegyvásárlás függvényében +/- 2 nappal módosulhat, ezt szabadságolások alkalmával szíveskedjetek figyelembe venni. Tekintettel a hosszú úton töltött időre, 50 év felettiek kérjék ki háziorvosuk tanácsát (pl.: kompressziós harisnya, véralvadás gátló) - Az éjszakát a repülőn töltjük, várhatóan Dubai átszállással.

2018. április 28 Bangkok, Hua Lamphong

Érkezés várhatóan a déli órákban. A szállás megközelítése gyalogosan lehetséges kb. 600 m. A szobák 17:00 órától foglalhatók el. 0

2018. április 29 Kway bridge

A túra várható költsége 25 Eur. Kelés a hajnali órákban, indulás hajóval, tömegközlekedéssel Thonburi állomásra (10 THB), ahonnan vonattal indulunk Kanchanaburi-Kwai bridge irányába. A Thaiföld–Burma-vasút egy vasútvonal Mianmar (régi nevén: Burma) és Thaiföld között. A japán hadsereg 1942-től 61.000 szövetséges hadifoglyot, valamint körülbelül 200.000 munkást dolgoztatott egy 415 km hosszú vasútvonal megépítésén Thaiföld és Burma között. A cél az volt, hogy vonaton biztosítsanak utánpótlást a japán hadsereg számára Burmában (ma Mianmar), valamint egy India elleni, későbbre tervezett támadáshoz.1943 végére elkészült a „Halálvasút”. A trópusi időjárás, a betegségek és az őrök kegyetlensége miatt 16 000 hadifogoly és mintegy 100.000 ázsiai munkás vesztette életét a vasútépítésen. Tamarkamnál, közel Kanchanaburihoz nem egy, hanem két híd vezetett át a Kwai folyó felett a II. világháborúban. Az eredeti fahíd 1943. februárban készült el. A 11 nyílású acél és beton híd, amit ma is látunk, ugyanabban az évben áprilisban készült. Ez az a híd, amit a japánok egy jávai olajmezőről zsákmányoltak, és darabokban hoztak a Nagy-Kwai folyóhoz. A kisegítő hidat végül 1945. április 2-án egy B24 bombázóval Bill Henderson alezredes megsemmisítette. A Kwai-folyó hídja maga is szimbólum, történelem. Pedig a szerkezet nem érdekesebb vagy bonyolultabb, mint az Északi Összekötő vasúti híd, egyszerű, jó iparosmunka, még ha embertelen körülmények között is épült, nincsenek rajta díszítések, nincs benne semmi különös de a halálvasút legendája most is százezreket vonz ide. A híd építés borzalmait, és történetét dolgozta fel a Híd a Kwai – folyón című nagysikerű film is. Visszaindulás a kora délutáni órákban, érkezés a szálláshelyre kb. 20 óra magasságában.

2018. április 30 Bangkok

Kijelentkezés után a csomagokat a recepción lehetséges elhelyezni, kb 50 THB ellenében.

A város thai nyelven: Krung Thep (az angyalok városa). A történelmi belváros központja, a vizi szupersztráda, a Csaopharja folyó jobb partján fekszik. A napi kiadós túrák kiindulási pontja, a Hua Lamphong vasútállomás. A világ legnagyobb arany Buddha szobrát rejti (5,5 t, 3,1 m magas) a Wat Trai Mit templom. Amikor I. Rama király áthelyezte az ország fővárosát Bangkokba, akkor született meg a világ legősibb kínai negyede. Szabadidőben jó étkezési, kikapcsolódási lehetőséget biztosít, a környéken elterülő Chinatown. Barangolásaink során kihagyhatatlannak tűnő műemléket a Wat Pho-t (100 THB), érintjük. A hely úgy is ismert, mint a fekvő Buddha Temploma. Nem mellesleg Thaiföld legfontosabb királyi főtemplomai közé tartozik. Ezt követően tervezzük meglátogatni a Királyi Palotát (hosszúnadrág kötelező, belépő 500 THB). Itt található a világhírű Smaragd Buddha, ami a legfontosabb Buddha ábrázolás Thaiföldön.

Indulás vonattal, délután Don Mueang repülőtérre (kb. 20 THB). Továbbindulás az esti órákban Phuket szigetére repülővel (repjegy kb. 30 Eur + 15 Eur/ 20 kg csomagdíj). A szálláshely megközelítése taxival (kb. 100 THB/fő), elfoglalása éjfél magasságában lehetséges.

2018. május 01 Similan Islands

Indulás az egész napos túrára. Szükséges kellékek: Vízálló táska, (meglévő hátizsákunkat egy szemeteszsákkal is ki lehet bélelni). Fényképezőgép, puha talpú, tengerparti cipő, ivóvíz, napolaj, sapka, minimális mennyiségű élelmiszer. Várható napi költség 2900 THB.

Ej ez már megint egy túl jó napnak igérkezik. Persze, ha nem utálod a hófehér homokos trópusi környzetet, a búvárkodást, a hajókázást. Valamennyi sziget természetvédelmi terület, így az építkezés, csatornázás igen korlátos, ergo rezidens bejelentett lakosa nem is nagyon van a szigeteknek. Emelett bizonyos szigetekre ki sem lehet kötni. A korlátok mellett, ez egy varázslatos Bakancslista gyanús hely. A pálmafás tengerpartos motívumok idehaza, a 80 -as években mindenki falán fellelhetők voltak.

Visszaindulás a délutáni órákban, a repülőtér irányába, ahonnan tömegközlekedéssel lehetséges Phuketbe utazni (120 THB). Szállás elfoglalása a késő esti órákban.

2018. május 02 Phi Phi Island

Indulás kijelentkezés után reggel, az egész napos túrára. Szükséges felszerelés: túracipő, napolaj, sapka, víz, élelmiszer. A hajó és a minibuszok díja várhatóan 1400 THB. A szigetre lépéskor 400 THB sziget takarítási díjat kell fizetni.

"Phi Phi, a hat kis szigetből álló szigetcsoport körülbelül két órányi hajóútra fekszik Phuket szigetétől. Ko Phi Phi-t tartják az egyik leggyönyörűbb szigetnek Thaiföldön. Találhatunk itt barlangokat, mészkőszirteket és hosszú fehér homokos strandokat. A szigetcsoport két fő szigete: Phi Phi Don és a Phi Phi Leh. A nagyrészt mészkő alkotta Phi Phi Don sziget a nagyobb és ez az egyetlen, amely állandó lakossággal rendelkezik. Phi Phi Don a nyugalmat a természetet kedvelők és a búvárkodás szerelmeseinek szigete. Meseszerű öblök, fehér homokos strandok, buja trópusi növényzet, színes madarak, rikoltozó majmok és türkiz vízű tenger várja az ide látogatókat. Nincs repülőtér, és nincsenek utak, nincsenek hidak, csak ösvények és gyalogutak. Phi Phi Leh legnépszerűbb és legnagyobb strandja, a Loh Samah és Maya Bay. A Maya Bay lélegzetelállítóan gyönyörű öblét 100 méter magas sziklák veszik körül. Az öböl belsejében fekszik. A Parton 200 m hosszan selymes, puha fehér homokkal borított partszakaszt találunk. Itt forgatták a The Beach című hollywood-i produkciót Leonardo DiCaprio főszereplésével. "

Visszaindulás a délutáni órákban Phuket irányába. Érkezés után átbuszozás a repülőtérre, (jegy: 120 THB). Továbbindulás repülővel Kuala Lumpur irányába a késő esti órákba (kb. 50 Eur+17Eur/20 kg poggyászdíj). Érkezés Kuala Lumpur Airportra. Határátlépés után utazás a központba busszal (11 MYR). Szállás elfoglalása éjfél magasságában.

2018. május 03 Kuala Lumpur

Reggel indulás előtt, a csomagokat a szálloda recepcióján helyezzük el. Ezt követően kivonatozás Batu Kaves hindu szentélyhez (vonatköltség kb. 20 MYR retúr). A területén élő törzsek régóta használják a hatalmas barlangrendszert, mint menedéket, azonban a nyugati világ csak az 1800-as évek végén értesült a létéről. A terület nagyságát jól jellemzi, hogy a Thaipusam fesztivál alkalmával mintegy másfél millió hindu zarándok keresi fel. A hegytetőn lévő szentélybe minden férfi EVVK-s nak kötelező téglát felcipelni. A szentélyhez kb 800 lépcsőfok vezet, ami megéri a fáradtságot.

"Kuala Lumpur, Malajzia fővárosa 35 km-re fekszik a tengertől.17 millió lakosa van. Két kis folyó folyik át rajta: a Gombak és Klang. Kuala Lumpur maláj nyelven annyit jelent, hogy „iszapos torkolatvidék"". Kuala Lumpur megalapításában a brit katonák, később a kormányzó, fontos szerepet töltött be. Malajzia kulturális központjának, Kuala Lumpurnak meghatározó látványeleme az ikonikus, 88 emeletes, 451,9 méter magas Petronas-ikertorony (Belépő: 85 MYR), amely a világ legmagasabb ikertornya és a modern építészet lenyomata. Nevét az építtető (Petronas) kőolajtársaságról kapta. A két tornyot 170 méter (41. és 42. emelet) magasságban egy kétszintes acélhíd (ún. Skybridge) köti össze. Az épület otthont ad több bevásárló központnak, múzeumnak, koncertteremnek és számtalan irodának.

Kuala Lumpur főtere a Merdeka (Függetlenség) tér. Ez a tér volt a helyszíne a maláj függetlenség kikiáltásának. A térre összpontosul a nevezetességek többsége. Szinte minden épülete történelmi ikon. A Függetlenség terén található az Abdul Samad Szultáni Palota, amely indiai mogul építészeti stílusban épült. A Palota 41 méter magas óratornya mai napig mutatja a pontos időt. A tér középen a világ legmagasabb, 95 méter magas zászlórúdja. A másik oldalon a brit időkből fennmaradt gyarmatosítói házak láthatóak. A téren található a tudor stílusban, fekete és fehér tikfából épült Royal Selangor Klub is, amelyet a Malajziát meghódító britek alapítottak, és ide járt össze a brit elit osztály krikettezni, csevegni, iszogatni.

A Negara Mecset (Nemzeti Mecset) egy gyönyörű park közepén található, és a modern iszlám építészet egyik legszebb példája. A kék színű főkupola Malajzia 13 tartományát és az iszlám 5 alappillérét szimbolizálja.

Jó időtöltésnek ígérkezik a városi piac, valamint Bukit Bitang ultramodern városnegyedének a meglátogatása."

Csomagok felvétele után, indulás Ipoh irányába vonattal, (kb. 40 MYR). A szállás megközelítése taxival, (1-2 MYR/ fő) elfoglalása a késő esti órákban lehetséges.

2018. május 04 Cameron Highland

Napi költség várhatóan 50 Eur. A helyszín megközelítése busszal lehetséges. Reményeink egy kint élő honfitársunk fogja az elkövetkező 2 napot koordinálni, melynek díja 12 Eur/fő/2nap.

"A Kuala Lumpurtól mindössze 200 kilométerre északra fekvő Cameron Highlands egész Malajzia egyik legkiterjedtebb-, és legmagasabban (1500 méter magasban) fekvő területe. A terület a nevét William Cameron-ról kapta, aki már 1885-ben feltérképezte a hegységet, sőt 50 évvel később- amikor megépült az első út 1930-ban - már kínai tea- és zöldségtermesztők követték. Ők kolóniákat alapítottak, így fektetve le a mai nagyobb települések alapjait.

A hely érdekességét nagyszerű klímája, a kellemes, tavaszias, friss magaslati levegő adja, egész pontosan a klíma által biztosított természeti adottságok. Cameron Highlands-t egyszerre jellemzik vad és buja dzsungelek és gyönyörű szép teaültetvények.

A malájok hisznek abban, hogy minőségi teát kizárólag a gondosan kiválogatott levelekből lehet készíteni, így mind a mai napig a még mindig olcsó munkaerőnek számító helyiek a filippínók kézzel szedik a teát. A bokrok között sétálva folyton tépkedik az egyébként fává nőni igyekvő nővény friss leveleit, ezzel alakítva ki a helyi teaföldek egyedülálló arculatát.

A felföld atmoszférája nagyon egyedi: alpesi hangulat az egyenlítő közelében, ahol egyszerre terem a tea, az eper és a banán.

Azt, hogy ez a klíma ideális teatermesztésre, a teakedvelő britek is felfedezték. 1885-ben, amikor a William Cameron elkezdte feltérképezni a területet, azt még összefüggő esőerdő borította. Addig főleg Kínából importálták a teát, és szerették volna a saját ültetvényeiket létrehozni. Rengeteg és hosszú évekig tartó munka volt abban, hogy kiirtsák az erdők egy részét, utakat építsenek a teherhordó elefántok számára, és több száz indiai munkást hoztak ide, akiknek a leszármazottai a mai napig művelik, öntözik, és szüretelik a teacserjéket. Az első ültetvényt 1929-ben telepítették.

És valóban a legjobb minőségű teákat termesztik itt, a teacserjék számára a legkedvezőbb hőmérsékleten és magasságon. A hőmérséklet a legmelegebb időben + 25, a leghidegebb időszakban sem csökken + 10 fok alá. Nincsen magas páratartalom. A felföld magassága 1300 és 1800 méter között van. Az ültetvényeket a legjobb hegyoldalba telepíteni, ezért ezt is megoldották. Ezért láthatjátok a Cameron-felföldről készült minden képen, mintha a lankás hegyoldalakon burjánzó teacserjék vég nélkül hullámoznának.

A legnagyobb farmja Malajzia legkedveltebb teabrandjének, a BOH teának van. Ezt meglátogatjuk, a menüből rengeteg féle zöld és fekete teát lehet megkóstolni. Teázhattok a végtelen zöld teafarm felett levő hatalmas erkélyen. Aztán meglátogatjuk a teaüzemet, ahol végignézzük, hogyan lesz a levelekből fogyasztható tea.

A teán kívül eperültetvények, méhészetek, pillangófarmok és virágkertészetek élnek és virulnak itt, az út szélén orchideák nyílnak. Minden csupa élet!

A teafarm látogatása után egy könnyű túrára is elmegyünk.

"

Visszaindulás a délutáni órákban, Ipoh irányába. Érkezés után továbbindulás Butterworth hajóállomás irányába (hajó + vonat kb. 20 MYR). Szállás elfoglalása a késő esti órákban lehetséges.

2018. május 05 Penang

Reggel felkészülés a napi túrához. Szükséges felszerelés az esőerdő túrához: könnyű vízálló hátizsák (meglévő hátizsákunkat egy szemeteszsákkal is ki lehet bélelni, kérjük, reklámszatyrot, kézitáskát, erre a túrára ne hozzatok), vízálló kabát, kényelmes túracipő, naptej, szunyogriasztó, fényképezőgép, ivóvíz, fürdőruha. Várható napi költség 35 MYR.

"Penang egy sziget az Indiai-óceánon, Malajzia nyugati partjai közelében. A szárazfölddel egy 13,5 kilométeres híd köti össze. Legnagyobb városa Georgetown. Gyarmati épületeiről és arról nevezetes, hogy óvárosa 2008-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Az ország legrégebbi angol gyarmati településén kiváló állapotban maradtak fenn a koloniális építészet emlékei, templomok, középületek, szállodák. Kevés városban érzékelhető annyira a multikulturális jelleg, mint itt: mecsetet, kínai pagodát, budhista, hindu és keresztény templomot egyaránt találhatunk, mivel a lakosság is rendkívül vegyes.

Penang Délkelet-Ázsia street food-fővárosa, ahol még a rosszul kinéző édességekért is hosszú sorok állnak az utcán, teljesen megérdemelten. A maláj, indiai és kínai népek együttélése nem csak kulturális összefonódást eredményezett, hanem a konyhaművészetükben valami egészen egyedit alkotott.

Penangon található Malajzia legnagyobb és legjobban megőrzött, több erődje, az eredetileg pálmatörzsekből, majd később kőből épült, csillag formájú Cornwallis erőd, (a felnőtt jegy ára 20MYR), amely több mint kétszáz éves. Feladata volt a szigetet megvédeni a kalózoktól, a többi gyarmatosító hatalomtól és a szultán seregeitől.

Jó idő esetén szuper kikapcsolódás az évezredes esőerdőben való túrázás, embernagyságú gyökerek, fahidak, (itthon egyébként szoba)növények között. Monkey beachről az igazán elszántak tovább túrázhatnak, míg a pihenni, fürödni vágyók, időzhetnek a hófehér plázson. A túra végeztével innen hajóval lehet visszatérni (kb. 20MYR). Lightosabb kikapcsolódás a növény és az állatvilág kedvelőinek ajánlott a Trópusi fűszerek kertje, vagy a Botanikus Kert meglátogatása.

Az itteni indiai kolóniának köszönhetően Malajzia egyik legnagyobb és legautentikusabb Little India városrésze található itt, persze, az ezt jellemző indiai kereskedőkkel és éttermekkel.

Végigsétálhatsz a „Street of harmony”-n, a „Harmónia utcáján”. Onnan a név, hogy egyazon utcán négy világvallás és egy ősi kínai klán szent helye található: az anglikán St. George templom, a buddhista kínai God of Mercy templom, a hindu Sri Mahamariamman, az indiai muszlim Kapitan Keling mecset, és a 650 éves kínai (hokkien) családi templom, a Khoo Kongsi.

Malajziában Penangon él arányaiban a legtöbb kínai, akiknek a kultúrája: gyógynövény-boltok, éttermek, a tipikus kínai shophouse-ok (kereskedőházak) és a templomaik a sziget és város atmoszféráját megalapozzák.

Penang egyik fő attrakciója az EVÉS.

A malájok – akik nagyon szeretnek enni -, ha igazán jót akarnak enni, Penangra jönnek. Itt se szeri, se száma a street food-oknak és a food court-öknek. Utóbbiban egy helyi rendelkezés szerint egyszerre nem lehet jelen egy adott ország két étterme. Ezért a választék elképesztő: maláj, indiai, kínai, vietnámi, thai, mexikói, japán, koreai, nyugati ételekből választhattok. És ha már régóta szeretnétek kipróbálni a békacombot, itt azt is ehettek! (BOROS PANNI

"

Este a szálláson.

2018. május 06 Szingapúr/ Marina Bay Sands

Kora reggel tömegközlekedéssel indulás a repülőtérre, (kb. 5 MYR, apró legyen nálad, mert nem tudnak visszaadni). Utazás Szingapúrba repülővel (kb. 30Eur+ 11Eur/20 kg poggyászdíj). Érkezés a déli órákban, pénzfelvétel, pénzváltás, a városba tömegközlekedéssel lehetséges beutazni (kb. 26 SGD a 2 napra szóló kártya).

"

Annyi nélkülözés, spórolás és hostel után -az arra vállalkozóknak- rendhagyó szállást javaslunk. Igazi bakancslistás hely, (kb. 190 €/fő) és ellentmond az egyesület ars poeticájának, de gondolja át mindenki. Bűnözzünk! Természetesen rendelkezésre áll szerény szállás is.

MARINA BAY SANDS***** egyike a világ legnagyobb és legelegánsabb szállodáinak.

A design kialakításakor egy cél lebegett a tervezők szeme előtt – ez legyen a vezető üzleti pihenő-, szórakoztató-, és 5 Mrd dolláros költségevetésével a legdrágább centrum Ázsiában. A több funkciót is ellátó Marina Bay Sands hotelben 2 560 szoba található, a három 55 emeletes toronyban, a legfőbb attrakciók között olyan létesítményeket találunk mint egy beltéri csatorna (enyhén giccses Velence) , egy lótuszvirágot formázó múzeum, Ázsia legjobb bevásárlóközpontja és egy világklasszis étterem.

A fő látványosság, a végtelen medence, a hajót formázó “SkyPark” tetején lett kialakítva és hosszabb mint az elfektetett Eiffel Torony. Ez lett a világ egyik legnagyobb kültéri medencéje, háromszor hosszabb mint egy olimpiai úszómedence és 55 emelet magasságban nyűgözi le a fürdőzőket. A medence a végtelen víztükör illúzióját kelti.

A szállás tetején 57 emelet magasan helyezkedik el a Sands SkyParkObservatory deck amely úti céljaink között szerepel (23 SGD a hotel vendégeinek ingyenes).

Must See és nehezen leírható látványosság még, a Gardens by the bay (Kert az öböl mentén), installációival, szobraival parkjával. A 101 hektáros hightech park azonban igazából este kel életre, napelemes fáival, ambiens fényeivel. A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és ökoturisztikai célpontnak szánták. A kert egymilliárd szingapúri dollárból épült fel. A Gardens by the Bayben 18 mesterséges, úgynevezett „szuperfa” emelkedik, ezek 25–50 méter magasak, tizenegy közülük napkollektorral felszerelt. Egyes fák az üvegházak szellőztető-csatornáiként funkcionálnak, vagy az esővizet gyűjtik össze. Két szuperfát skywalk elnevezésű híddal össze is kötötték (belépő: 28 SGD/ felnőtt). A fák törzsén kúszónövények kapaszkodnak.

A kertben két üvegházban a világ minden tájáról összegyűjtött növényeket, összesen 220 000 példányt lehet megtekinteni, itt a különféle fajoknak szükséges ideális hőmérsékletet és páratartalmat automata módon szabályozza az üvegház.

Szóval ma csak ennyi lenne. :)

"

Este a szálláson.

2018. május 07 Szingapúr

Reggel a kijelentkezést követően a csomagokat a recepción lehet hagyni (kb. 5 SGD). Szükséges napi felszerelés: túracipő, víz, élelem, a Sentosán fürödni kívánóknak fürdőruha.

A város köztudottan a világ egyik leggazdagabb és legtisztább helye, (rágógumit tilos az országba bevinni, ezt a határon ellenőrizhetik) itt található a földkerekség legnagyobb kikötője. Az illiberális városállam pénzügyi befektetések tekintetében már megelőzte Tokiót. Kiadós napi túrával érinthető a Fort Canning park, Parlament tere. Az oroszlán városában, a címeren és a bélyegeken is szerepel az oroszlán szájú vizisárkány, a Merlion. Említésre méltó még, a város botanikus kertje, mely a világ legnagyobb orchidea farmjával büszkélkedhet (részleges felújítás alatt, belépő: 5 SGD). Szabadidő esetén a Sentosa Sziget (5 SGD a pótdíj) jó kikapcsolódást nyújt tengerpartjával, és a világhírű látogatható Universal Filmstúdióval (75 SGD).

Visszaindulás a kora esti órákban a szálláshelyre. A csomagfelvétel után indulás a repülőtérre, az esti órákban. Hazaindulás az éjszakai órákban, 1 átszállással.

2018. május 08 Budapest

Érkezés a déli, délutáni órákban Budapestre.

-

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
További részletek
  • Total viewing: 2547
  • Type: Magas költségvetésű egyedi túrák
  • Kategória: Expedíció
  • Lefoglal
leírás:
#Ázsia Express #Bangkok & streetfood #Híd a Kway folyón #Similan & Phi_phi álomszigetek #Kuala Lumpur & piac #Cameron & teaültevény #Penang & dzsungeltúra #Szingapúr & álomhotel
Jellemzők
  • Amenities
  • No amenities
  • Neighborhood
Térkép
infromáció
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
       
Dátumok
Válaszd ki a túra dátumát : 04.27 Thaiföld -Malajzia-Szingapúr az év expedíciója>>
Üres
Elérhető
Nem elérhető
Megtelt
Hasonló túrák

Keresés

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás