06.21 Itália körút classic vonattal strapatúra>>

Róma, +36309634325, info@evvk.hu
Információ

(kód: 18nik )

Itália körút classic vonattal strapatúra

Kezdődik: 2018. június 21. , befejeződik: 2018. június 28.

#Róma-Velence-Catania-Etna #Görög Szicilía #jó ár-érték arány

Mi ez egyáltalán? Hosszabb időtartamú, általában vonaton alvással. Különösebb felkészültséget nem igényel.

Mit ad nekem? Itália és a latin szépség. Talán így összegezhetnénk az idei küldetésünket ebben a túrában. Elindulva, a Római megálló során végigjárhatod a leglátványosabb világhírű turista látványosságokat. Ha visszatérnél, dobhatsz pénzt a Trevi kútba. Barokk/spanyol lépcsőn feljutva, láthatod az örök várost. Másnap felébredve a gondolavárosban, a gótikus katalán házak árnyékában megihatsz egy capuccino-t, de ha úgy tartja kedved nézheted a Canale Grande forgatagát. Főtér az óratoronnyal, a kilátóval és tengernyi szalonnal a napi túra része. Ezt követően jólesik a pihenés a város plázsán. Visszatérve folytatódik a kaland. A reggelit messinai szorosnál elköltve kis nyugvópont lehet a Szicíliai szállás. A sziget Cataniával és az azzal határos Etnával, jó kontúrrajzot ad az ez eziránt érdeklődőknek. Ez a túra legdélebbi pontja. Ezt elérve, érdemes a hazautazáson gondolkodni...

Ajánljuk: családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel), nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak, MÁV csoport dolgozóinak, mozgalmas túrákat kedvelőknek, fotósoknak

Nehézségi fok: 4 , napok / szálláséjek száma: 8/ 8 3

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest-Keleti Pu. 2018. június 21. 12 óra 40 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Balog Imre

Útvonalterv: Budapest - Wien- Róma - Velence - Catania - Etna - Messina - Róma- Wien -Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: ÖBB: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak jár a szabadjegy. FS: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nyugdíjas családtagjának kb. 130 EURO-ba kerül az 50%-os FIP jegy az osztrák szakaszra.

Vasúti pótjegyek: Az RJ vonatokra az ÖBB szakaszon napi 10 Eur/nap pótjegy vásárlását kérhetik. A RJ vonatok kiválthatóak (régiós vagy Expressz vonatokkal), így amennyiben nem kivánsz RJ vonattal utazni (pl. családok) kérjük jelezd jelentkezéskor. Az Olasz IC/ICN vonatokra 5 Eur pótdíj megfizetését kérhetik. Kérjük hozd magaddal.

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/fekhely: Az éjszakai vonatokra kb 32-35 Eur/fő/út áron elérhetőek.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását. Couchette elérhetőség függvényében áll rendelkezésre.

Szállás: Taormina mellett, 2-3-4 ágyas légkondícionált szobákban, a tengerparttól nem messze.

Olcsóbb kategóriás szálláshelyeket bérlünk, általában reggeli nélkül. Nincs hűtési és melegítési lehetőség. Ha van minibár, az térítésköteles. (Bejelentkezés 17:00 h /Kijelentkezés 10:00)

Part: Velence Lido: kiépített, sekély, homokos part. A zuhanyzó fizetős (1-2 Eur/fő). Szicílián kevert, lávaköves part (3-4 centiméter átmérőjűek a kavicsok). A parton itt-ott van kisebb homokos sáv is. Fürdőszandált, olcsó papucsot hozzatok magatokkal !

Választhatók: Csomagmegőrzők, belépők, couchette, helyi transzferek díjai, zuhanyzó.

Csomagmegőrzők: 5 - 12 EURO/CSOMAGONKÉNT, ALKALMANKÉNT! Kérjük megfontoltan válasszatok csomagot (1 nagy csomag javallt/család)! Ne adjatok be rekláémszatyrot, ne kössétek össze a csomagokat, mert megszámolják és kiszámlázzák!

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, a komp és helyjegyek árváltozásából fakadóan változhat!! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők, menetjegyek, esetleges ÖBB vagy FS vonaton fizetendő pótdíjak, közvetlenül a szolgáltatónak).

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. június 21. 13:40 RJ66

2018. június 21 Budapest

Átszállás Bécsben. Szabadidő alkalmával a túravezető vigyáz a csomagokra.

-

Indulás az esti órákban Olaszország irányába. Csomagokra mindenki fokozottan ügyeljen. Az osztrák szakaszon valamint az olasz határon igazoltatások várhatók, (Személyi Igazolvány érvényességét ellenőrizni!!!)

2018. június 22 Róma

Délelőtti érkezést követően csomagokat az állomás csomagmegőrzőjében helyezzük el. Hosszú ruhát templomokhoz, műemlékekhez mindenki szíveskedjen hozni.

Olaszország fővárosa, Lazio régió központja, a hajdani Római Birodalom központja. Az ország legnagyobb és legnépesebb városa 2,7 millió lakossal.Története több mint két és fél ezer évet ölel fel. 2007-ben Róma volt a világon a 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város, továbbá a turisták legnépszerűbb olaszországi célpontja. Az UNESCO Világörökség része. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Colosseum a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között van.

Első megálló a kora keresztény St. Maria Maggiore templom, különleges kazettás mennyezetével.

A Colosseum (12 €EURO az összevont belépő, amely a Fórumra és a Palatinumba is érvényes) egy impozáns amfiteátrum, a Palatinum, viszont a császárok lakhelye volt. Foro Romano az ókori város központja, a Pláza volt.

Pantheon egy templom, melyben Rafaello Santi emlékhelye található, a templom, mely építése után évszázadokkal később keresztelkedett meg.

A Trevi kút, meglátogatásakor mindig legyen apró nálad.

A csodaszép barokk műalkotástól néhány lépés csak a Piazza di Spagna. Az innen emelkedő barokk műalkotás a különleges Spanyol Lépcső. A kiadós túrát követően az állomásra visszatérve, szabadprogram vásárlással.

Utazás egyénileg Velence irányába a megadott támpontok alapján.

2018. június 23 Velence

Érkezést követően szabadprogram kb. 8 óráig, majd csatlakozás a Velencébe utazókhoz,ezt követően a csomagokat a csomagmegőrzőben helyezzük el.

„Európa, míg hajdan Velence hőstetteit visszhangozta, ma a velencei ünnepek hírverésétől hangos. Ezek a meseszerűen gyönyörű ünnepek minden élvhajhászt odacsábítanak, akik a bacchánsnővé változott amazon simogatására vágynak, akik a szalonok ármányos világába akarják belevetni magukat, s meg akarnak bújni a gondolák titokzatos rejtekeiben.” (Jules Lecompte 19. sz.)

A Halpiac a Velencére jellemző gótikus csúcsíves építmények iskolapéldája.

A Rialto a település első kőhídjai közé tartozik.

A Szt. Márk tér Európa ékszeres doboza (Napóleon). A Dózse palotát és a börtönt összekötő híd, a Sóhajok hídja. A főtéren szabadprogramot biztosítunk.

Továbbá a szabadprogram keretében kilátogatunk Velence fürdőhelyére, a Lido-ra (kb. 16 € retúr) hajóval. A sekély homokos strandon a fürdés után 1 Euróért zuhanyozási lehetőség is van.

Továbbindulás az esti órákban Róma irányába, (Pótdíj kb. 12 Eur), átszállás Villa S. Giovanni irányába.

2018. június 24 Siracusa

Kora reggeli érkezést követően átszállás a Messinába induló kompra. (Akik couchette-t igényelnek, direkt vonattal utazhatnak Taormináig kb. 35 Eur/fő). Ezt követően áthgyaloglunk Messina vasútállomásra, (kb. 600 m) ahonnan helyi vonattal utazunk Letojanni felé. Érkezés a délelőtti órákban. Csomagot a szálláshelyen hagyjuk, majd továbbindulás Siracusa irányába. A Szirakúzai túra felételes! Fárdaság késés esetén elhagyható! Elsősorban a kusettel utazóknak javasoljuk! A szobák elfoglalása 17 órától lehetséges.

A város elsősorban antik és archaikus leleteiről, műemlékeiről híres. Világhírű nevezetességei: Apolló temploma, Municipio, Dóm, Archeológiai Múzeum (5 €), Pallazo Bellomo (8 €), Aretusa szökőkút, S Lucia temploma, Gimnasio Romano, Santuario della Madonnina. A Neapolisban: Amfiteatro Romano, Ara di Lerone, Orecchio di Dionisio, Teatro Greco (10 €). Valamennyit egy kiadós gyalogtúra keretében lehetséges meglátogatni.

Este a szálláson. A szállásdíj ekkor esedékes.

2018. június 25 Catania

Indulás a reggeli órákban vonattal Catania irányába.

Egy kelet - szicíliai reggel felkel, majd felnéz az Etnára és ha füstöl, akkor minden a legnagyobb rendben van... A város Szicília Nápolya, részben hatalmas kikötője, részben közbiztonsága miatt. Ennek ellenére megér egy félnapos sétát, Főtere a bazalt elefánttal, és a világhírű Dómmal /katedrálissal. Ennek szegletében található az autentikus piac is, melyet szabadidejében ne hagyjon ki senki. Amúgy a város fénykorában igen sokk barokk palotával, villával gazdagodott, a hátsó utcákban elveszve, remek fotótémák ezek. Továbbhaladva, nyitvatartása mellett is könnyen túlhaladható a Római Amfiteátrum, melyet lakóházakkal és egyéb épületekkel teljesen beépítettek. A Chiesa di San Nicolo l'Arena méltánytalanul mellőzött, ámbár a régió legnagyobb temploma. Érdemes időt szánni kriptájára, kolostorudvarára. Ez a napi gyaloglás legtávolabbi pontja...

Este a szálláson.

2018. június 26 Etna

Indulás reggel. Szükséges felszerelés: túracipő, hosszú nadrág, esőkabát, fényképezőgép. Kérjük, kézitáskát, reklámszatyrot ne vigyetek fel a hegyre. Várható napi költség 50 Eur.

Etna (szicíliai Muncibeddu, olasz Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén. A Föld valamennyi vulkánja közül az Etna kitöréseit jegyezték fel a leghosszabb ideje és a legrészletesebben, ám működésének körülményei még a mai napig nem egyértelműek. Bár az Etna a világ egyik legaktívabb vulkánja, a hegy lejtőin és környékén több tízezer ember él, aminek oka a termékeny vulkáni talaj. Egy kialudt mellékkráter megtekintésére van lehetőség.

Felkészülés a visszaútra, este a túravezető tájékoztatót tart.

2018. június 27 Roma Termini

Kijelentkezés kora reggel a szállásról, majd indulás vonattal Messina irányába. Érkezést követően átgyalogolunk Messina kikötőjébe, (kb. 600 m). Átkelést követően átszállás majd utazás egyénileg a megadott támpontok alapján Róma irányába.

Termini az 1862-ben megnyílt vasúti fejpályaudvar, egyike az ország 13 legforgalmasabb pályaudvarának, így a Grandi Stazioni üzemelteti. Napjainkban számos olaszországi és nemzetközi vonat végállomása. Vonatok indulnak innen Párizs, München, Genova, Bázel és Bécs felé. Nevét a főépülettel szemben található Diocletianus termái ókori épületegyütteséről kapta.

Átszállás az esti órákban Budapest irányába.

2018. június 28 Budapest

Érkezés, bécsi átszállást követően, a kora délutáni órákban Budapestre. Az RJ vonatok pótdíjasak.

-

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével):

Akik egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
További részletek
  • Total viewing: 1643
  • Type: Alacsony költségvetésű túrák
  • Kategória: Strapatúra
  • Lefoglal
leírás:
#Róma-Velence-Catania-Etna #Görög Szicilía #jó ár-érték arány
Jellemzők
  • Amenities
  • No amenities
  • Neighborhood
Térkép
infromáció
Írd be a képen látható karakterek az alsó mezőbe!
       
Dátumok
Válaszd ki a túra dátumát : 06.21 Itália körút classic vonattal strapatúra>>
Üres
Elérhető
Nem elérhető
Megtelt
Hasonló túrák

Keresés

Karrier

evvk logoExplorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret, utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az info@evvk.hu -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

Kiemelt partnereink

EVVK

sziamaci

iho

 

Kellékek

Rendeld meg még ma!

EVVK póló gyülekezőkre: sárga drapp, kék (új!) színben 900 Ft

EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft

EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft

EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft 

 

EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft

 

 

EVVK

szállás