általános
Túra Korzika tengerpart ECO relax 2017. augusztus 24.>>
Kategória Relax tengerpart eco
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Közepes költségvetésű túrák
Is Feature nem
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Calvi
irányítószám
város
vidék Hungary
Állam megye
_
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás Hosszú hétvége Európa legszebb szigetén.
teljes leírás

Kedves Kollégák

 

Az elmúlt napok telefonbeszélgetései tanulságaként ismételten felhívjuk az Korzikások figyelmét, az alábbi információkra:

 

Indulás helye és időpontja megváltozott. A változtatás oka, az Ausztriában fizetendő pótdíj megspórolása (10 EUR oda 10 EUR vissza).

Találkozó:   2017.08.24. 14:30 perc GYŐR állomás csarnoka    

 

 

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy Korzika ECO és Korzika tengerpart relax nem tartalmaznak szigeten túrákat! Aki, Calvi, L Il Le Rousse, Ajaccio túrákon részt kíván venni, a nevezési díj különbözetet ki kell fizetnie (3000 Ft/fő).

 

Kérjük, hogy erről veletek utazókat is tájékoztatni szíveskedjetek.

 

Megkérünk mindenkit, hogy honlapunkon található általatok választott túra leírását, szíveskedjen áttanulmányozni.

http://evvk.hu/index.php/korzika-tengerpart-eco

http://evvk.hu/index.php/korzika-tengerpart

http://evvk.hu/index.php/korzikai-szigetjaras

 

Kellemes és látványos időtöltést kívánunk:

 

 

 

Explorer Vasutas Világjáró Klub

(kód: 17cors_eco ) Korzika tengerpart ECO eco relax

Kezdődik: 2017. augusztus 24. csütörtök , befejeződik: 2017. augusztus 31. csütörtök

Rövid leírás: Hosszú hétvége Európa legszebb szigetén.

Tengerpartok hosszúhétvégésített változata. Így kettőn is részt tudsz venni.

Mit ad ez a túra: Első reggel más dolgunk sincs, mintsem hogy eldöntsük Genovában vagy Milánóban folytassuk a napot. Esti kompozás során lehetőség van fényképezkedésre, barátkozásra, és jó borok megkóstolására. Másnap életünkben elsőként a titokzatos, francia szigeten, Korzikán ébredünk. Kikötés, kis gyaloglás után irány a sziget túloldala Calvi. Családok kérhetik a hamarabbi érkezést, hogy iskolakezdésre hazaérjenek.

Ajánljuk: nyugdíjasoknak, kisgyermekeseknek családoknak is, fotósoknak, akik pihenésre vágynak, családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel)

Nehézségi fok: 2 , napok / szálláséjek száma: 8 / 3

Gyülekező helye és időpontja: Budapest-Keleti Pu. 2017. augusztus 24. 12 óra 40 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs,jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft+postaköltség-ért.

Kísérő/ Előadó: Hulik Hajnalka

MINIMUM Ajánlott költőpénz: 100 EUR , ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Milánó - Genova - Calvi - Bastia - Genova - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: ÖBB: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak jár a szabadjegy. FS: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nem vasutasoknak ~ 50 000 Forinttól elérhető a jegy. Nyugdíjas családtagjának kb. 100 EURO-ba kerül a 50%-os FIP jegy az osztrák szakaszra.

Vasúti pótjegyek: Bastia - Calvi 8,2EURO/út, mindenki hozza magával.

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/ háló: KORLÁTOZOTTAN a vonaton és a kompon töltött éjszakára elérhető, kb. 35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalási információ: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - (ülő-, couchette-) foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a helyjegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból.

Szállás: 2 - 6 ágyas bungalókban.

Fa vagy könnyűszerkezetes szálláshely. Amolyan kis apartman, de olcsóbb annál. Emeletes ágyak jellemzőek!!!

Part: Korzika / Calvin homokos tengerpart, kb. 800 m - re a szálláshelytől.

Választhatók: couchette, csomagmegőrző.

Csomagmegőrzők: 7,5 - 12 EURO/CSOMAGONKÉNT, ALKALMANKÉNT!

Díjak 1 főre:

Típusban (1főre) Nevezési díj (Ft) Szállás (EUR) Transzfer (EUR)
Korzika ECO 2 ágyas 10000 131 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika ECO 4 ágyas 10000 97 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika ECO 5 ágyas 10000 85 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika ECO 6 ágyas 10000 69 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
- 0 0 0

 

Nevezési díj: jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a kísérő költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2017. augusztus 24. 13:40 RJ66

2017.08.24 Budapest

Indulás bécsi átszállással Milánó irányába.

-

Éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.25 Genova

Érkezés a délelőtti órákban, csomagokat csomagmegőrzőben hagyjuk. ~ 3EURO IC pótdíj Genovába.

Genova Olaszország északi részén fekszik, és székhelye Genova megyének, valamint a Liguria régiónak. A több mint félmilliós lakosságú városban található a Földközi-tenger második legnagyobb, és Olaszország legnagyobb kikötője. Lényeges közlekedési csomópont is, hiszen a Keleti-, és Nyugati Riviéra találkozásánál fekszik. Genova látványosságai, nevezetességei például a Régi kikötő az öbölben található. Itt található, a világ legrégebben működő világítótornya, a La Lanterna. A Piazza de Ferrari téren található az Opera, és a Dózsepalota, valamint az a ház, ahol a történetek szerint Kolumbusz Kristóf született. Genova világörökséggé nyilvánított része a Le Strade Nuove, ahol 16. századi paloták tömkelege található, valamint tőle nem messze, pár perc gyaloglásra máris megközelíthető a San Lorenzo-katedrális, mely a város székesegyháza. A város két leghíresebb kastélya a Castello d’Albertis, és a Castello Mackenzie.

Esti órákban indulás a kikötőbe, éjszakát a hajón töltjük (couchette kérésre).

2017.08.26 Calvi

Érkezés Bastiára a reggeli órákban, átszállása a helyi vasúttársaság járatára.

Calvi a La Balagna tájegység fővárosa, a francia partokhoz legközelebb eső korzikai város. Gyönyörű fekvése, pineákkal szegélyezett, 6 km-es strandja és sokféle látnivalója miatt ma a sziget egyik idegenforgalmi központja. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, innen ered a város neve. Calvi számos látnivalóval várja a látogatókat, ezek közül az egyik legjelentősebb a Felsőváros gránittömbjének tetején, a XIII-XIV. században épült genovai Fellegvár (Citadella). A Fellegvár legnagyobb építménye a kormányzói palota. A Fellegvár gyakorlóterétől gyalog juthatunk egy a Keresztelő Szent János-templomhoz, amelynek fő értékei a szószék faragásai, a márvány főoltár XV. századi hármas táblaképe és a márvány keresztelőmedence. A közelben álló Pacciola-házon egy tábla jelzi, hogy 1793-ban, fiatal tüzértisztként itt lakott Napóleon. Az Alsóváros ernyős kávéházaival, teraszos vendéglőivel, szinte éjjel-nappal forgalmas sétányaival merő ellentéte a csendes és nyugodt Felsővárosnak. Legjelentősebb műemléke a rue. G. Clemenceau-n elérhető Mária-templom és a Sótorony a Port de Commerce közepén. Érdemes kisétálni a móló végére, a kis világítótoronyhoz, mert innen nyílik a legszebb kilátás a Fellegvárra.

Calviba érkezést követően a szálláshelyet gyalog közelítjük meg (~ 800 m). Szálláshely elfoglalását követően szabdprogram fürdés.

2017.08.27 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.08.28 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

Este a szálláson. Kísérő ismerteti a hazautazással kapcsolatos tudnivalókat.

2017.08.29 Bastia

Délelőtti indulás csomagokkal, helyi vonattal.

Bastia város Franciaországban, Korzika szigetén, az azonos nevű régióba, Haute-Corse megye székhelye. Korzika második legnagyobb városa (Ajaccio után). A sziget északi részén fekvő, viszonylag fiatal település, Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Vieux port, Jardin Romieu park, Jetée de Dragon szökőkút, Église St-Jean-Baptiste barokk templom, Oratorie de l’Immaculée Conception egyhajós kis templom, Mária-szoborral. Oratorie de la confrérie St-Roch kis templom, Szent Rókus szoborral. Place St-Nicholas – tér, korzikai hősi halottainak az emlékművével. Ancien palais des gouverneurs – a régi vár. Église Ste-Marie – a város egykori katedrálisa. Chapelle Ste-Croix, La Canonica római kikötő, Église San Parteo - 11-12. századi templom.

Érkezést követően barangolás Bastiában. Az éjszakát a hajón töltjük (hálófülke kérésre).

2017.08.30 Milánó

Érkezés a reggeli órákban, majd a csomagokat csomagmegőrzőben helyezzük el. Erre a napra nem áll rendelkezésre kísérő, azonban 25-én Genova helyett lehet Milánót is választani.

"Az 1,3 milliós Milánó- Róma után- Olaszország 2. legnagyobb városa. A legmodernebb település az országban. Ha Róma a ""régi"", Milánó mindenképpen az ""új"". Kozmopolita, elegáns, nyüzsgő város, elegáns, fényes üzletekkel, forgataggal. Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Olaszország ""ipari fővárosának"" tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt. A pályaudvarról kiindulva, világhírű látványosságai a Corso Buenos Aires, Porta Venezia. A milánói dóm építése 1386-ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott: 1965-ben fejezték be. 157 m hosszú, 97 m széles, homlokzata 56 m magas, míg a kupolatoronyé 109 m. A fehérmárványból készült épület gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, annak számos szobrával, 135 tornyával, 96 vízköpőjével, 2245 szobrával lenyűgöző. 10186 négyzetméteres területével a Szent Péter bazilika, és a sevillai Dóm után, Európa 3., valamint a világ 5. legnagyobb temploma. Lehetőség van felmenni a dóm tetejére (9 Euró), ahonnan, a gótikus tornyok mellől, remek kilátás nyílik a városra, szép időben még az Alpokig is ellátni. Galleria Vittorio Emanuelle-en elegáns üzletek, mint a Gucci, a Louis Vuitton, a Massimo Dutti, vagy a Prada üzletei találhatók ebben a bevásárlóutcában, valamint felsőkategóriás éttermek, remek bárok és kávéházak - de még McDonald's is. Évről évre Milánó legelegánsabb üzletei és éttermei nyíltak itt meg. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos. Korában a legnagyobb ilyen jellegű építménynek számított, komoly lökést adott a modern bevásárlóközpontok megépítése felé szerte a világon. A Galleria vasszerkezete az Eiffel-torony megépítését is inspirálta. A Galleriában néha embereket látunk forgolódni: a padlóján lévő Torinoi bika tökén a sarkunkon történő háromszori körbeforgás a legenda szerint szerencsét hoz - annyian forognak ott, hogy a bika hasánál ma már csak egy lyuk látszik. A pompás bevásárlóárkádot a milánóiak ""Milánó szalonjának"" (il Salotto di Milano) is hívják. Építését 1865-ben kezdték meg, és 1877-ben avatta fel a névadó II. Viktor Emánuelle, az egyesített Olaszország első királya. Tervezője, Guiseppe Mengoni a Galleria építése közben, az állványzatról lezuhanva hunyt el, röviddel az átadás előtt. A Scala a világhírű operaház 1778-ban nyílt meg, sokáig itt volt Európa legnagyobb színpada. Építését Mária Terézia rendelte el, miután a korábbi színházépület, a Teatro Regio Ducale egy tűzvészben elpusztult. Még ma is a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják. Olyan művészek léptek itt fel mint Maria Callas vagy Pavarotti és a Castello Sforzesco/Triennale."

Hazaindulás várhatóan egyénileg , este, éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.31 Budapest-Keleti pu.

Érkezés bécsi átszállással Budapestre a kora délutáni órákban.

-

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Személyes ügyintézés csak bejelentkezés után: 06/30386-6106. Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni! Tagok e-mailben is küldhetik (infokukacevvkponthu) jelentkezésüket.

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk. Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>> A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

Erre a gombra csak akkor kattints, ha a nevezési díjat befizetted. A befizetés nélüli jelentkezéseket törölni fogjuk!!!

Utazásokhoz ajánlott kellékek: EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

További tervek 2017-re: | Ausztrália - Új-Zéland | 2017 évi rendes közgyűlés | Izlandi kalandozásaink | Marokkó vonattal | Ausztrália | Ausztrália-Új-Zéland | Új-Zéland | Gerecse | Mór világ | Marokkó-Szahara teveháton | Mór világ nyaralással | Costa del Sol | Dél-Spanyolország Andalúzia | Spanyol tengerpart ECO | "ultrabalaton" | Balaton biatlon | "félbalaton" | Balaton bál | Badacsony hegyjárás | Erdély panoráma útjai | Új mediterrán körút | Alpok-Dolomitok | "Top of Tyrol" csúcskilátó | Új Nagy Itáliai körút | Torino+Róma | Torino | Capri az álmok szigete | Genova | Milánó | Korzika tengerpart ECO | Korzika tengerpart | Korzikai szigetjárás |

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével): Aki egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

"

Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com

infromáció
Túra azonosító: 100
találat: 1757
Rate:
létrehozott: 2016-12-07
kényelem
bungalló
túra fotók