általános
Túra Erdély panoráma útjai magashegyi túra 2017. augusztus 03.>>
Kategória Magashegyi túra
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Alacsony költségvetésű túrák
Is Feature nem
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Szászsebes
irányítószám
város
vidék Hungary
Állam megye
_
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás 2 nap a Transzalpina és a Transzfogarasi utakon.
teljes leírás

Kedves Kollégák,

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt túratársakat, hogy a meghirdetetthez képest az indulás hely és időpontja a hosszabb és komfortosabb helyszínen tartózkodás végett megváltozott.

Gyülekező tehát 2017. 08. 03 18:10 Budapest-Keleti pályaudvar 8. vágány végénél  

Viszonylat

Vonatszám

Dátum

indul

érkezik

Budapest Keleti  Medias (Medgyes)

473

8. 3.

19:10

6:49

Szolnok - Medias (Medgyes)

473

8. 3.

20:32

6:49

Sibiu (Nagyszeben) - Budapest

346

8. 5.

19:15

4:50

   

Ez változás a Transzfogarasi - Transzalpina túrát érdemben nem érinti.  

Kusett helyfoglalás, szolnoki felszállás aki kérte annak elrendezésre került, fizetni helyszínen szükséges.    

A túra során:

Fényképezőgép pótakkuval, esetleg tartalék memória kártya legyen. Töltő! Dugók ugyanolyanok, mint idehaza, adapter nem kell.    

Esőkabát egyik pillanatról a másikra eleredhet az eső így ez hasznos. Bár írtuk túrabot nem kell.

Zárt túra vagy edző cipő. Sokat nem kell gyalogolni, azonban lehetőleg ne körömcipőben szandálban toljátok végi a túrát. Kalap sapka, fenti időjárás miatt  

Közepes csomag. Kis buszt béreltünk ezt bírjuk kifizetni így kérjük ne hozzatok (nettó 2 napra) 22 kilós bőröndöt, mert nem fog beférni a 20 személyes buszba. Kérjük KÖZEPES HÁTIZSÁKOT hozzatok. Köszönjük.         

Buszon rotálás: Ezt marokkó estében találtuk ki (ahol mindenki elöl akart ülni  és furcsamód senki sem hátra), ezért mindenki utazik elől és hátul egyaránt, a túra során. Ezt le és felszállásoknál rotáljuk (a következő típusú busz kb. 70 EUR lett volna személyenként és ott sem ülhetett volna mindenki elölre)

Elszámolás Csatoltuk az aktuális elszámolását kérjük fussátok át. Értelemszerűen a szállás és busz költséggel tartoztok, illetve aki kustettet igényelt az annak az árával. Kusett 6 fős lett!

 

Amennyiben nem értitek az elszámolást, TÖBB/KEVESEBB kérjük mindenképpen lépjetek kapcsolatba velünk. Ne utólag derüljön ki, hogy nem erre gondoltatok. Az elszámolás már az aktuális szobatípusra lett kikalkulálva.

Köszönjük szépen az együtt működéseteket.      

 

Üdvözlettel: 

(kód: 17erd ) Erdély panoráma útjai magashegyi túra

Kezdődik: 2017. augusztus 3. csütörtök , befejeződik: 2017. augusztus 6. vasárnap

Rövid leírás: 2 nap a Transzalpina és a Transzfogarasi utakon.

Nagyobb emelkedők, előfordulnak. Túrabot, de főleg meleg ruha nem árthat. Felvonót használunk, vagy létrázunk (pánikbetegek!!!).

Mit ad ez a túra: Ez már régről, egy hiánypótló túra. Jobb bizonyíték erre nem is kell, mint az, hogy a neves BBC Top Gear elnevezésű műsora, a világ legjobb autóútjának nevezte el pár évvel ezelőtt (http://www.topgear.com/videos/top-gear-tv/romanian-road-trip-part-66-series-14-episode-1 ). Két napos buszos túra során a két híres utat van szerencsénk megtenni, megállókkal, nevezetességekkel, fényképezési lehetőségekkel. Reméljük tiszta idő lesz.

Ajánljuk: fotósoknak, mozgalmas túrákat kedvelőknek, akik nem engedhetnek meg maguknak drágább utakat, vagy már nyaralnak valahol, CARGO-soknak, barátoknak, ismerősöknek is, nyugdíjasoknak

Nehézségi fok: 2 , napok / szálláséjek száma: 4 / 1, kérésre 2

Gyülekező helye és időpontja: Kelenföld 2017. augusztus 3. 21 óra 4 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs,jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft+postaköltség-ért.

Kísérő/ Előadó: Orosz Miklós

MINIMUM Ajánlott költőpénz: 20 EUR , ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Nagyszeben – 7 C Transzfogarasi úton- Árgyasudvarhely – Transzalpinán 67 C- Szászsebes - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: CFR: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak, családtagjának évente jár 1 szabadjegy a Román vasutakra. Nem vasutasoknak ~ 80 Eur a menettérti vonatjegy.

Vasúti pótjegyek: nevezési díj tartalmazza

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/ háló: KORLÁTOZOTTAN Budapest - Sibiu és Szeben - Budapest útvonalra, 10 - 30 EURO / út.

Helyfoglalási információ: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - (ülő-, couchette-) foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a helyjegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból.

Szállás: 1 - 4 ágyas szállodai szobákban, zuhanyzóval.

Az egyik legolcsóbb kategória. Papucs törölköző szükséges. Lehetőleg légy tekintettel arra, hogy más is akar hasonló időpontban fürödni. Nincs hűtési és melegítési lehetőség. Ha van minibár, az térítésköteles.

Part: nincs

Választhatók: couchette.

Csomagmegőrzők: -

Díjak 1 főre:

Típusban (1főre) Nevezési díj (Ft) Szállás (Eur) Busz (Eur)
1 ágyas 7900 26 20-35 Eur
2 ágyas 7900 15 20-35 Eur
dupla ágyas 7900 17,5 20-35 Eur
3 ágyas lakosztály 7900 18 20-35 Eur
Extra éj Szászsebesen 0 16 20-35 Eur

 

Nevezési díj: jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a kísérő költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2017. augusztus 3. 22:04 347

2017.08.03 Budapest-Keleti Pu.

Éjszaka a vonaton.

-

2017.08.04 Nagyszeben – 7 C Transzfogarasi  úton- Árgyasudvarhely

Érkezést követően buszra szállás.

"Egykor az erdélyi szászok kulturális és kereskedelmi központja. Szebenszék, majd Szeben vármegye, ma Szeben megye székhelye. A Déli- Kárpátok északi előterében a Szebeni- medencében fekszik. Nevét a Szeben patakról kapta. II. Géza király alapította, szászokat telepítve a városba, szabad királyi város volt. Egykor Erdély legnagyobb szász városa volt, mára a többségük elmenekült. 2007-ben Luxemburggal együtt Európa kulturális központja volt (őslakó szászai Luxemburgból származnak). Ekkor több műemléki épületet felújítottak. Borvidékén termesztett bort a különleges művelés miatt Szeben- igaborként említik. A Transzfogarasi út, másként 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasok központi részén keresztül észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Curtea de Arges településeket. Az 1970-es években építették, 90 km hosszú. 2042 m magasságig vezet fel, majd egy alagúton halad át a főgerinc alatt. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A hóviszonyoktól függően októberben vagy novemberben lezárják és csak június elején, közepén nyitják meg újra. Ceausescu román diktátor katonai szállítási útvonalnak építtette, mert az 1968-as prágai tavasz után attól tartott, hogy a Szovjetunió Romániát is megszállhatja. Az út 1989-ig hivatalosan a vezető nevét viselte. Katonák építették, hivatalos adatok szerint az építkezés alatt 40 ember veszítette életét különféle balesetekben. Az út lenyűgöző szépségű tájon vezet keresztül, elhalad a Bilea-vízesés telep, a Bilea-tó és a mesterséges Vidraru-tó mellett. A Transzfogarasi út elkészülte megkönnyítette a hegység megközelítését, ezért az 1970-es évek óta nagyon sok turista érkezik. A nagy turistaforgalom együtt jár a környezetre káros hatások növekedésével. Román nevén Curtea de Arges, a romániai Havasföldön helyezkedik el. A monda szerint 1290 körül a Fekete vajda a Fogarasokból ereszkedett le és megalapította a települést. Egy ideig itt működött az esztergomi érsekség oláhországi püspöksége. Bizánci és posztbizánci templomai a világörökségi javaslatok között szerepelnek. "

Este szállás Árgyasudvarhelyen.

2017.08.05 Transzalpina út Szászsebes  

Ébredést követően folytatjuk a buszozást.

"A Transzalpina, vagy más néven Király útja Erdélyt és Olténiát köti össze a Fehér megyei Szászsebes és Gorj megyei Novaci között. 148km hosszú, a Sebes folyó völgyében a Zsil és Olt folyók völgyével párhuzamosan fut, az Oasa tó mellett halad el és szeli át a Páring-hegységet. Európa egyik leglátványosabb, Románia legmagasabban haladó útja 2145 méterével 103 méterrel megelőzi a Transzfogarasi utat. 1935-ben lett járható, amikor II. Károly király leköveztette. A II. VH-ban hadiút volt, aszfaltozása 2009-ben kezdődött. Késő délután érkezünk Szászságba Szászsebes megyei jogú város, Erdélyben, Fehér megyében a Sebes folyó partján fekszik, nevét is a folyóról kapta. A 12. század elején a környéket székelyek lakták, ők innen Sepsiszék vidékére költöztek. A területre szászok jöttek, ők telepedtek le a helyén. Első említése 1245-ből „ (Malompatak, a névadó patak német neve) néven található. 1241-ben a tatárok elpusztították. Ezután 1303-ban említik először, mint Szászsebesszék, ekkor a környező falvakat is magában foglalja. 1345-ben szabad királyi város. A 16. században említik a folyó bal partjára települt román külvárost, ahol a környék uradalmain dolgozó románok a napszámban végzett munkáért cserébe házhelyet kaptak. A város a szabadságharcban nagy károkat szenvedett. 1925-ben Fehér megyéhez csatolták. 2009-ben a város északi peremén, a folyóparton találta meg Vremir Mátyás és családja a később Balaur bondoc-nak elnevezett dinoszaurusz fajt."

Este felszállás a Budapest irányába induló vonatra (szállás, továbbmaradás kérésre).

2017.08.06 Budapest

Érkezés a délelőtti órákban.

-

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Személyes ügyintézés csak bejelentkezés után: 06/30386-6106. Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni! Tagok e-mailben is küldhetik (infokukacevvkponthu) jelentkezésüket.

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk. Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>> A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

Utazásokhoz ajánlott kellékek: EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

További tervek 2017-re: | Ausztrália - Új-Zéland | 2017 évi rendes közgyűlés | Izlandi kalandozásaink | Marokkó vonattal | Ausztrália | Ausztrália-Új-Zéland | Új-Zéland | Gerecse | Mór világ | Marokkó-Szahara teveháton | Mór világ nyaralással | Costa del Sol | Dél-Spanyolország Andalúzia | Spanyol tengerpart ECO | "ultrabalaton" | Balaton biatlon | "félbalaton" | Balaton bál | Badacsony hegyjárás | Erdély panoráma útjai | Új mediterrán körút | Alpok-Dolomitok | "Top of Tyrol" csúcskilátó | Új Nagy Itáliai körút | Torino+Róma | Torino | Capri az álmok szigete | Genova | Milánó | Korzika tengerpart ECO | Korzika tengerpart | Korzikai szigetjárás |

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével): Aki egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

"

Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com

infromáció
Túra azonosító: 110
találat: 2107
Rate:
létrehozott: 2016-12-07
kényelem
szálloda közös zuhanyzóval
túra fotók