általános
Túra Dél-Spanyolország Andalúzia csillagtúra 2017. június 17.>>
Kategória Csillagtúra
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Magas költségvetésű egyedi túrák
Is Feature nem
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Fuengirola
irányítószám
város
vidék Hungary
Állam megye
info@evvk.hu
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás Malaga - Granada - Ronda + Sevilla - Gibraltár szuper látnivalókkal.
teljes leírás

(kód: 17dsp ) Dél-Spanyolország Andalúzia csillagtúra

Kezdődik: 2017. június 17. szombat , befejeződik: 2017. június 22. csütörtök

Rövid leírás: Malaga - Granada - Ronda + Sevilla - Gibraltár szuper látnivalókkal.

Szállással párosul, így minden este ki tudod magad pihenni.

Mit ad ez a túra: Spanyolország déli részén, Andalúzia területén, szintén rengeteg gyönyörű és érdekes várossal, építészeti alkotással találkozhatunk. Granada Alhambrája, Cordoba Mezquitája, Sevilla, ahol a legnagyobb spanyol katedrálisnak lehetünk csodálatára. A nevével ellentétes Rondán is barangolhatsz az óvárosban. Visszatérve akár fürödhetsz is Ibéria egyik legismertebb partszakaszán, a Blue Flag minősítésű Costa del Sol-on.

Ajánljuk: fotósoknak, mozgalmas túrákat kedvelőknek, CARGO-soknak, barátoknak, ismerősöknek is, nyugdíjasoknak, MÁV csoport dolgozóinak

Nehézségi fok: 2,5 , napok / szálláséjek száma: 6 / 5

Gyülekező helye és időpontja: Budapest Liszt Ferenc 2. 2017. június 17. 13 óra 25 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs,jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft+postaköltség-ért.

Kísérő/ Előadó: Hulik Hajnalka

MINIMUM Ajánlott költőpénz: 150 EUR , ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Malaga - Fuengirola - Granada - Ronda -(Sevilla - Gibraltár) Malaga - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: BUD-MAL-BUD REPÜLŐJEGY, melyet a nevezési díj tartalmaz. Intézése központilag történik. RENFE jegyek csak a dolgozóknak járnak, családtagok 50%-os jegyet válthatnak a helyszínen FIP igazolvány ellenében. A városjárós napokon kb. 20 - 30 EURO / nap útiköltséggel számoljunk.

Vasúti pótjegyek: lásd leírás

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/ háló: nincs

Helyfoglalási információ: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását.

Szállás: 2 - 3 - 4 - 6 ágyas apartmanokban.

Lakás, vagyis konyhával és fürdőszobával felszerelt. Általában 2-8 fősek. Hálótársat neked kell kerítened.

Part: Costa del Sol, kb.800 m - re a szállástól, homokos part, korlátozottan.

Választhatók: nincs.

Csomagmegőrzők: -

Díjak 1 főre:

Típusban (1főre) Nevezési díj (Ft) Szállás (EUR) Busz (EUR)
17dsp 2 ágyas 90000 197 napi utazási költségek
17dsp 3 ágyas 90000 153 napi utazási költségek
17 dsp 4 ágyas 90000 139 napi utazási költségek
17 dsp 6 ágyas 90000 128 napi utazási költségek
Csomagdíj (23kg) 0 0 23000 Ft o.v.

 

Nevezési díj: jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, repülőjegy árváltozásából fakadóan változhat! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos, költségeket, a szükséges repülőjegyek díját (a jelentkezéskor elérhető áron) és reptéri illeték díját, a tagdíjat, valamint a kísérő költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza. A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) (pl.: WIZZ Air csomagdíj) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíj, belépők, további menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2017. június 17. 16:25 WA2389

2017.06.17 Budapest Liszt Ferenc 2A

Kérjük az indulásra és az érkezésre a szokásos +/- 2 napot szíveskedjetek ráhagyni (repülőjegy miatt).

-

Malagai érkezést követően indulás Fuengirola irányába. Szálláshelyet este foglaljuk el.

2017.06.18 Malaga

Ébredést követően bevonatozás, majd barangolás az óvárosban.

Az 570 ezres lakosságú Malaga (Málaga) Andalúzia modern, csodaszép kikötővárosa. Spanyolország 6. legnépesebb városa. Malaga a Costa Del Sol, azaz a napos part központja, és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán egészen kiváló gasztronómiájának és borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. A strandolás, és a napsütés mellett Malaga építészeti nevezetességeket, érdekes múzeumokat, és kirándulási lehetőségeket is kínál, valamint éjszakai élete is jelentős. Tengerpartja, valamint a Costa del Sol kirándulási lehetőségei izgalmas utazási célponttá teszik. A város Afrika északi partjaitól 130 km-re fekszik. Itt a legmelegebb a tél Európa nagyvárosai közül. A föníciaiak is felfedezték, Malaka néven már Kr. e. 770 táján várost alapítottak itt. Majd a rómaiak következtek, ezután a mórok tették tiszteletüket a városban, akik Malagát fontos kereskedelmi központtá tették. Emléküket számos építmény őrzi ma is. Malaga Picasso szülővárosa is, de a híres festő csak 10 éves koráig élt itt, de itt született Antonio Banderas is. Látnivalók: Alcazaba - mór erődítmény, római amfiteátrum maradványai, Gibralfaro vár, Katedrális / La Manquita, Plaza de la Merced - Picasso szülőháza, Calle Larios - a város leghíresebb utcája, Mercado de Atarazanas – piac, La Malagueta bikaviadal aréna.

Este a szálláshelyen.

2017.06.19 Granada

Kora reggeli indulás, malagai átszállással.

Sierra Nevada lábánál elterülő város a Beiro, Darro, Genil és Monachil folyó mentén 738 méter magasan a tengerszint felett. A város a legtöbb iszlám műemlékekkel büszkélkedhet Spanyolország szerte. A flamenco szülőhazája számos csodálatos műemléknek ad otthont. Városjárásunk során érintjük az UNESCO világörökség részeként jegyzett Alhambra erődjét. Ezt követően az arab negyed szűk hangulatos sikátoraiban bolyongunk.

Este a szálláson.

2017.06.20 Ronda

Kora reggeli indulás, malagai átszállással.

Nevével ellentétben egy csodálatos andalúziai gyöngyszem. Kb. 100 km-re helyezkedik el Malagától. Megközelítése vonattal is lehetséges. A város egy mészkőhasadékra épült, sziklaszirteken csüngő házaival, belvárosával dél-spanyolországi kalandozásaink szép emlékképe lehet. Útközben érdemes megtekinteni a "kétvallásos" Santa María la Mayor templomot (belépő), mely keresztény és mór jegyekkel is rendelkezik.

Este a szálláson.

2017.06.21 Sevilla

Kora reggeli indulás, malagai átszállással, vonattal.

Spanyolország legnagyobb városa, Sevilla tartomány fővárosa. Mór építészet egyik jeles képviselője, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyik az ország legérdekesebb városainak. Történetünk szempontjából fontos, hogy 1023-tól a mór királyság fővárosa. Barangolásaink során érintjük az UNESCO világörökségi listáján a világ legnagyobb, gótikus stílusban épült katedrálisát, ahol Columbus sírja is található (belépő). Jó alternatíva lehet az Alcazabat mór királyi palota meglátogatása. Lehetőség van a történelmi városmagot érintve a Torre del Oro-t (Óratorony) meglátogatni. Kirándulásunk levezetéseként séta a Santa Cruz negyedben.

Este a szálláshelyen.

2017.06.22 Gibraltár

Kora reggeli indulás, csomagokkal, malagai csomagmegőrzővel, átszállással, busszal.

Gibraltár egy brit tengerentúli terület, városállam, amely közel fekszik az Ibériai-félsziget legdélebbi pontjához. Északon Spanyolországgal határos. A terület régóta fontos terepe a Brit Fegyveres Erőknek és a Brit Királyi Haditengerészetnek. A terület neve ennek arab megnevezéséből, a Dzsabal Tárikból származik. Gibraltár szuverenitása a brit-spanyol diplomáciai kapcsolatok egyik legfontosabb kérdése. Jelentőségét nagyrészt fekvésének köszönheti, a Földközi-tenger „kijáratának ellenőrzése esetenként stratégiai fontosságot kaphat. 1973-tól az Egyesült Királyság révén az Európai Unió része így angol Font a hivatalos fizetőeszköz. A Gibraltári-szoros az Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel összekötő tengerszoros. Szélessége 14 km, mélysége körülbelül 300 m. A szoros északi oldalán Gibraltár és Spanyolország, a déli oldalán pedig Marokkó és Ceuta (Spanyolország észak-afrikai exklávéja) található. Az ókorban a szoros szikláit Héraklész oszlopaiként ismerték. Szt. Mihály barlang, 300 méterrel a tengerszint felett, a majmok barlangja: Gibraltár leghíresebb „lakói” a makákók, szabadon élnek itt. (napi költség kb 10 GBP) Visszaindulás délután.

Este haza indulás Budapest irányába, egyénileg a megadott támpontok alapján. Érkezés éjfél magasságában, Budapest Liszt Ferenc repülőtérre.

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Személyes ügyintézés csak bejelentkezés után: 06/30386-6106. Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni! Tagok e-mailben is küldhetik (infokukacevvkponthu) jelentkezésüket.

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk. Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>> A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

Erre a gombra csak akkor kattints, ha a nevezési díjat befizetted. A befizetés nélüli jelentkezéseket törölni fogjuk!!!

Utazásokhoz ajánlott kellékek: EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

További tervek 2017-re: | Ausztrália - Új-Zéland | 2017 évi rendes közgyűlés | Izlandi kalandozásaink | Marokkó vonattal | Ausztrália | Ausztrália-Új-Zéland | Új-Zéland | Gerecse | Mór világ | Marokkó-Szahara teveháton | Mór világ nyaralással | Costa del Sol | Dél-Spanyolország Andalúzia | Spanyol tengerpart ECO | "ultrabalaton" | Balaton biatlon | "félbalaton" | Balaton bál | Badacsony hegyjárás | Erdély panoráma útjai | Új mediterrán körút | Alpok-Dolomitok | "Top of Tyrol" csúcskilátó | Új Nagy Itáliai körút | Torino+Róma | Torino | Capri az álmok szigete | Genova | Milánó | Korzika tengerpart ECO | Korzika tengerpart | Korzikai szigetjárás |

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével): -

"

Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com

infromáció
Túra azonosító: 118
találat: 1330
Rate:
létrehozott: 2016-12-07
kényelem
apartman
túra fotók