általános
Túra 08.17 BLED + Sasfészek az Alpokban magashegyi túra >>
Kategória Magashegyi túra
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Közepes költségvetésű túrák
Is Feature igen
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Bled
irányítószám
város +36309634325
vidék Hungary
Állam megye
info@evvk.hu
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás #Bled #Szlovéniából Ausztriába #Kémek a sasfészekben #különleges helyek #filmek nyomában
teljes leírás

(kód: 18alp )

BLED + Sasfészek az Alpokban magashegyi túra

Kezdődik: 2018. augusztus 17. , befejeződik: 2018. augusztus 20.

#Bled #Szlovéniából Ausztriába #Kémek a sasfészekben #különleges helyek #filmek nyomában

Mi ez egyáltalán? Nagyobb emelkedők, előfordulnak. Túrabot, de főleg meleg ruha nem árthat. Felvonót használunk, vagy létrázunk (pánikbetegek!!!).

Mit ad nekem? Igazán rendhagyó túra a szlovén és német Alpokban. Bledi túrázást követően vonatra pattanunk és másnap a Kémek Sasfészkébe utazunk. Titkos, de magát a filmet valójában Werfenben forgatták, ami már nem ismeretlen számunkra, hiszen elég izmos túracsapattal már jártunk ott. Az úticél immáron Kehlsteinhaus, ahova Németország egyik legmagasabban fekvő útján lehet eljutni...

Ajánljuk: családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel), nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak, MÁV csoport dolgozóinak, mozgalmas túrákat kedvelőknek, fotósoknak

Nehézségi fok: 3 , napok / szálláséjek száma: 4/ 4 vonaton

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest Déli pu. 2018. augusztus 17. 19 óra 30 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Orosz Miklós

Költségvetés avagy mennyibe kerül: Kérjük még a JELENTKEZÉS ELŐTT SZÍVESKEDJ ÖSSZESZÁMOLNI a költségeket. Az összköltség választott elemektől függően értelemszerűen változik (tehát drágább szállás esetében nyilván több lesz a vége). Hivatalos pénznem az EUR, behozatalára, kivitelére az EU-s szabályok az irányadóak Ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Ljubljana - Bled - Salzburg - Kehlsteinhaus - Feldkirch - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: SZ (szlovén): dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. ÖBB: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak jár a szabadjegy. DB:Dolgozóknak évente jár 1 szabadjegy. Családtagoknak 10-20 eur/o.v. a jegy a német szakaszra

Vasúti pótjegyek: Az RJ vonatokra az ÖBB szakaszon napi 10 Eur/nap pótjegy vásárlását kérhetik. A RJ vonatok kiválthatóak (régiós vagy Expressz vonatokkal), így amennyiben nem kivánsz RJ vonattal utazni (pl. családok) kérjük jelezd jelentkezéskor.

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/fekhely: kb. 15-35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását. Couchette elérhetőség függvényében áll rendelkezésre.

Szállás: Vonaton ld. még couchette!

Ehhez a típushoz nem tartozik szállás, vagy esetenként külön igényelni szükséges azt.

Választhatók: Couchette, helyi transzferek díjai.

Csomagmegőrzők: Salzburgban 3-5 Eur /fő. Szlovéniában korlátos! A túra kis hátizsákkal megoldható.

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, a helyjegyek árváltozásából fakadóan változhat!! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők, menetjegyek, esetleges ÖBB vonaton fizetendő pótdíjak, közvetlenül a szolgáltatónak).

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. augusztus 17. 20:30 1246/1605

2018. augusztus 17 Budapest Déli Pu.

0

Éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 18 Bled

Érkezés után átszállás a helyi buszra. "Szlovéniának Bled az egyik legszebb kisvárosa és legfőbb turisztikai látványossága. Egy Igazi mesevilág. A város a Júliai Alpok lábánál, a Triglav Nemzeti Park határán található.

A remek, tiszta klíma, a türkizszínű tó, benne a sziget a Mária Mennybemenetele templommal. A gótikus templom idejéből freskótöredékek maradtak fenn Mária életének jeleneteivel: Joachim és Anna története az északi falon, valamint jelenet Mária látogatásairól és jelenetek felnőttkori életéből a déli oldalon. A szakértők úgy vélik, hogy a festmények Bolfgang mester műhelyében készült grafikai tervek alapján jöttek létre 1470 körül. ""A bejáratnál kisebb lapidárium van, ahol a ljubljanai 'Hren kereszt' eredeti domborművét őrzik.

Először a többistenhit (politeizmus) jegyében, a szigeten a szerelem pogány istennőjének szentélye volt. A keresztény hittérítés után, 745-ben az emberek kénytelenek voltak áttérni a keresztény hitre és ekkor Živa istennőt felcserélték a keresztény Mária személyével. Az ószláv istentiszteleti szentélyből, Szűz Mária születésének szentelt templom lett, hogy az emberek imádkozhassanak, felépült a kis Mária-kápolna is.

1465-ben a szigeten egyhajós gótikus templom épült. Különlegessége az 52 m magas, szabadon álló harangtorony, amely hajdina szemű lyukas kőből készült. A templom a jelenlegi barokk formáját a XVII. század közepén kapta, elkészült a híres lépcsősor a 99 kőlépcsővel. Még ma is él a szokás, ha a jegyespár a szigeti templomban szeretné az esküvőt, akkor a vőlegénynek mind a 99 lépcsőn fel kell vinnie a menyasszonyt.

A hegycsúcson található vár, szabadidő és főleg jóidő esetén látogatható.

A bledi tó keletkezése:

A mai tó helyén egykor tektonikus medence volt, amelyet később a bohinji gleccser formált át. A jég elolvadt, a medencét elöntötte a víz és így keletkezett a 2120 m hosszú és 1300 m széles Bledi-tó. A tó legmélyebb pontja 30,60 m és a fenekére a búvárok is szívesen lemerülnek.

A településre visszatérve mindenképp érdemes megkóstolni a híres Bledi krémest is...."

Túra végeztével visszabuszozás Ljbljanába, ahol kis szabadprogram biztosított. Indulás az éjszakai vonattal Salzburg irányába. Az éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 19 Sasfészek

Érkezés Salzburgba a reggeli órákban. A csomagokat a csomagmegőrzőben helyezzük el, (1,5-5 Eur/csomagmegőrző), ezt követően vonattal és busszal közlekedés a helyszínre. "A Sasfészek Németország Bajorország tartományában, a Berchtesgadeni-Alpokban található hegyvidéki nyaralóház (belépő+lift kb. 16 Eur/fő), amely a német diktátor, kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között.

Hatalmas hegyek között fekszik a bájos kis bajor település. Számos más látnivalóval is büszkélkedhet. A 2000 méter feletti hegycsúcsok, kristálytiszta vizű, fjordszerűen beékelődő mély tavak, és a tengerszemek, alpesi legelők és rétek, kicsiny kápolnák, sokszínű állat- és növényvilág káprázatos látványt nyújtanak.

A legtöbben mégsem erről ismerik, és nem is ezért kíváncsiak rá, hanem azért, mert a harmadik birodalom vezérének egykori nyaralója. Mégis ha azt halljuk Berchtesgaden, sokaknak azonnal és kizárólag a sasfészek jut az eszébe.

Napjainkban inkább az elhelyezkedése, a lélegzetelállító panoráma és a kirándulási lehetőségek miatt érdemes ellátogatni. A buszmegállótól egy 124 méter hosszú alagút vezet a lifthez. A hegy gyomrában egy kör alakú helyiségből indul a belül tiszta arany lift. Amely 124 métert tesz meg felfelé vagy lefelé. "

Visszaindulás a délutáni órákban Salzburg irányába. Csomag kivétel után továbbutazás Feldkirchbe. Felszállás késő este a Budapestre induló vonatra.

FIGYELEM! Ezt az úticélt nem ideológiai okokból szándékozzuk meglátogatni, hanem csupán azért mert a település és a környzete érdekel bennünket és még nem jártunk itt. Ezért az egyesület visszautasít minden olyan esetleges feltételezést, ami ennek az ellenkezőjét állítja. Nem fogadunk továbbá a helyhez köthető történelmi ideológiához kapcsolódó jelentkezéseket megkereséseket.

2018. augusztus 20 Budapest-Keleti Pu.

Érkezés a délelőtti órákban Budapestre. -

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével):

Akik egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
infromáció
Túra azonosító: 138
találat: 519
Rate:
létrehozott: 2017-12-02
túra fotók