általános
Túra 08.17 Horvátország Pula az év tengerpartja>>
Kategória Relax
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Közepes költségvetésű túrák
Is Feature igen
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Pula
irányítószám
város +36309634325
vidék Hungary
Állam megye
info@evvk.hu
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás #Horvát klasszikus, #szuper óváros #Isztria #kristálytiszta tenger #régi magyar város #SZ_HZ
teljes leírás

(kód: 18istr )

Horvátország Pula az év tengerpartja

Kezdődik: 2018. augusztus 17. , befejeződik: 2018. augusztus 26.

#Horvát klasszikus, #szuper óváros #Isztria #kristálytiszta tenger #régi magyar város #SZ_HZ

Mi ez egyáltalán? A hoszabb és távolabbi tengerparti úticélokat, túrákat szoktuk idesorolni. Fürdés mellett sok túra/utazás várható. Gyermekeseknek még belefér.

Mit ad nekem? Póla magyar település ma is lakják kis számban honfitársaink. És olasz is meg horvát is. Ráadásul mikor ideutazol először be lépsz Horvátországba, majd belépsz Szlovéniába, majd megint belépsz Horvátországba, majd egy Trieszti településen találod magad. Elfáradtál? Bonyolult ? Akkor pihenjünk egy hetet Pula üdülővárosában, közvetlenül a tengerparton.

Ajánljuk: akik pihenésre vágynak, MÁV csoport dolgozóinak, CARGO-soknak, barátoknak, ismerősöknek is, nyugdíjasoknak, kisgyermekes családoknak is

Nehézségi fok: 3 , napok / szálláséjek száma: 10/ 10 7

9Gyülekező helye és időpontja: Budapest Déli pu. 2018. augusztus 17. 19 óra 30 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs, jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft + postaköltségért.

Tartja/vezeti : Hulik Hajnalka

Költségvetés avagy mennyibe kerül: Kérjük még a JELENTKEZÉS ELŐTT SZÍVESKEDJ ÖSSZESZÁMOLNI a költségeket. Az összköltség választott elemektől függően értelemszerűen változik (tehát drágább szállás esetében nyilván több lesz a vége). Szlovénia Hivatalos pénzneme az EUR, behozatalára, kivitelére az EU-s szabályok az irányadóak. Horvátország hivatalos fizetőeszköze a horvát kuna (HRK) 1 kuna = kb.42 Ft. Ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest -Rijeka - Pula - Rijeka - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: HZ (horvát)és SZ (szlovén): dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nem vasutasoknak kb. 39Eur/úttól elérhető a jegy.

Vasúti pótjegyek: nevezési díj tartalmazza

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/fekhely: kb. 15-35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalások: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a jegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból. Az egyesület nem garantálja ablak melletti, elsőbbségi beszállás, egymás mellé szóló, valamint prémium helyek megváltását. Couchette elérhetőség függvényében áll rendelkezésre.

Szállás: 3-4 ágyas stúdió és 6 ágyas (két hálószobás + 2 kihúzható fekhely nappaliban) appartman, konyhával. Közvetlenül a parton.

Lakás, vagyis konyhával és fürdőszobával felszerelt. Általában 2-8 fősek. Hálótársat neked kell kerítened. Általában lakóövezetekben. (Bejelentkezés 17:00 h /Kijelentkezés 10:00)

Part: Köves, platós kristálytiszta vizzel, ahogy Isztrián szokás.

Választhatók: Helyi transzferek díjai, couchette, belépők Pulában.

money Díjak 1 főre:

figyelemNevezési díj:

Jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő, a helyjegyek árváltozásából fakadóan változhat!! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a túravezető költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők, menetjegyek, esetleges ÖBB vonaton fizetendő pótdíjak, közvetlenül a szolgáltatónak).

articles Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2018. augusztus 17. 20:30 9008/1264/1605

2018. augusztus 17 Budapest Déli Pu.

0

Éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 18 Pula

Érkezés után átszállás a helyi buszra. Indulás Pula irányába, ahonnan helyi buszjárattal közelítjük meg a szálláshelyet (7 kuna). Pula az Isztriai félsziget legnagyobb városa, közlekedési központja. Kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert, sok nevezetességgel rendelkezik.

Az óváros tele van római és velencei műemlékekkel. Pula legfontosabb látnivalója a hatalmas római amfiteátrum. A 23 000 nézőt befogadó ellipszis alakú építmény hosszabbik tengelye 132 méter, a rövidebbik 105 méter.

Mivel részben domboldalra épült, ezért a szárazföld felőli oldala kétszintes, a tenger felőli viszont három; bejárata ez utóbbi oldalon van. A küzdőtér szintén ellipszis alakú, 68×42 méteres. A római kori amfiteátrumok közül az öt legnagyobb között található. Az épület ma viszonylag távol helyezkedik el a tengertől, ennek oka, hogy az öböl egy részét az évszázadok folyamán feltöltötték.

A város éjszakai élete is nyüzsgő. Az egykoron brutális rendezvény helyszíneket biztosító amfiteátrum, ma koncertek és fesztiválok, sportrendezvények helyszíne.

A Sergius diadalívet ( Aranykaput), az Ikerkaput, a Herkules - kaput, a Róma és Augusztus templomát, és a szépséges Szűz-Mária kápolnát is érdemes meglátogatni.

Este a túravezető tájékoztatót tart az elkövetkezendő napokról. A szállásdíj is ekkor esedékes. Este a szálláson.

2018. augusztus 19 Pula II

Nyaralás, pihenés. "

A több, mint 3000 éves, 57 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa. Kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert. Viszonylag sok nevezetességgel rendelkezik, és sok programlehetőséget kínál. Éjszakai élete is igen pezsgő.

Pula már Kr. e. 10. században is lakott volt, az illírek által. Később jelentős római kolónia volt itt, melynek köszönhetően Pula a római építészet szép példáit örzi, ezután a keleti gótok, szlávok, frankok, velenceiek fennhatósága alá került a város. A 19. századtól az I. világháborúig az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének központja volt.

A város gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik: egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal, és egyedülállóan sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. E tényezők világszerte ismert, népszerű turistacélponttá tették e gyönyörű várost, és a legtöbben többször is visszalátogatnak ide. A turizmus mellett a borászat, a halászat, és a hajóépítés is régi hagyományokkal rendelkezik itt.

"

Este a szálláson.

2018. augusztus 20 Pula relax

Nyaralás, pihenés. 0

Este a szálláson. Este a túravezető tájékoztatót tart a hazautazásról. Továbbiakban egyedül kell fürödni a kristálytiszta tengerben….

2018. augusztus 21 Pula relax

Nyaralás, pihenés. 0

Este a szálláson.

2018. augusztus22 Pula relax

Nyaralás, pihenés. 0

Este a szálláson.

2018. augusztus 23 Pula relax

Nyaralás, pihenés. 0

Este a szálláson.

2018. augusztus24 Pula relax

Nyaralás, pihenés. 0

Felkészülés a visszaútra. Este a szálláson.

2018. augusztus 25 Pula relax

Kijelentkezés, a szálláshelyet legkésőbb 10 óráig el kell hagyni. 0

Hazautazás egyénileg a megadott támpontok alapján. A kiutazás a buszállomásra helyi járatú busszal (7 kuna). Átszállás a Rijekába induló buszra. Átszállás a Budapestre induló vonatra, éjszaka a vonaton.

2018. augusztus 26 Budapest Déli Pu.

Érkezés a délelőtti órákban Budapestre. 0

4Kellékek:

EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

Fontos!!! További teendők

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni!

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk.

Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>>

A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

További tervek 2018-ra: | 2. Úton fesztivál | 2018.évi rendes közgyűlés | Kuba, szivar, rum és napfény, zene | Marokkó Szahara, élményeink | Mit együnk, hogy jól legyünk? | Miért épp Brazília Favelák, dzsungelek, tengerpartok | 10 év négy kontinens; élőben KínábólSzemlőhegyi barlangtúra szezonnyitó | Thaiföld -Malajzia-Szingapúr | Kuba a karibi álomvilág | Alföldi bicajozás | Tatató | Szicíliai szigetjárás | Szicílai tengerpart Letojanni | Szicília + Málta | Róma az örök város | Róma - Velence Classic | Velence | Itália körút classic vonattal | Szicília szigetjárás & Relax LIGHT | Málta | Vasutasnap | Szlovén hegyek, Bled | Postojnai cseppkőbarlang | Horvát tengerpart Pula | BLED + Sasfészek az Alpokban

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével):

Akik egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

 Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com
infromáció
Túra azonosító: 140
találat: 281
Rate:
létrehozott: 2017-12-02
túra fotók