általános
Túra Korzika tengerpart relax 2017. augusztus 24.>>
Kategória Relax
Kapcsolattartó EVVK
Túra típus Közepes költségvetésű túrák
Is Feature nem
Ár Ft 0,00
árajánlatkérés igen
cím
cím Calvi
irányítószám
város
vidék Hungary
Állam megye
_
Túra infó
egyéb infó
rövid leírás 1 hét a francia tengerparton. ECO változatban is.
teljes leírás

Kedves Kollégák

 

Az elmúlt napok telefonbeszélgetései tanulságaként ismételten felhívjuk az Korzikások figyelmét, az alábbi információkra:

 

Indulás helye és időpontja megváltozott. A változtatás oka, az Ausztriában fizetendő pótdíj megspórolása (10 EUR oda 10 EUR vissza).

Találkozó:   2017.08.24. 14:30 perc GYŐR állomás csarnoka    

 

 

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy Korzika ECO és Korzika tengerpart relax nem tartalmaznak szigeten túrákat! Aki, Calvi, L Il Le Rousse, Ajaccio túrákon részt kíván venni, a nevezési díj különbözetet ki kell fizetnie (3000 Ft/fő).

 

Kérjük, hogy erről veletek utazókat is tájékoztatni szíveskedjetek.

 

Megkérünk mindenkit, hogy honlapunkon található általatok választott túra leírását, szíveskedjen áttanulmányozni.

http://evvk.hu/index.php/korzika-tengerpart-eco

http://evvk.hu/index.php/korzika-tengerpart

http://evvk.hu/index.php/korzikai-szigetjaras

 

Kellemes és látványos időtöltést kívánunk:

 

 

 

Explorer Vasutas Világjáró Klub

(kód: 17cors ) Korzika tengerpart relax

Kezdődik: 2017. augusztus 24. csütörtök , befejeződik: 2017. szeptember 4. hétfő

Rövid leírás: 1 hét a francia tengerparton. ECO változatban is.

A tengerparti programokat szoktuk idesorolni. Fürdeni, sört inni (mértékkel) lehetséges. Kisgyermekeseknek is ajánljuk.

Mit ad ez a túra: Első reggel más dolgunk sincs, mintsem hogy eldöntsük Genovában vagy Milánóban folytassuk a napot. Esti kompozás során lehetőség van fényképezkedésre, barátkozásra, és jó borok megkóstolására. Másnap életünkben elsőként a titokzatos, francia szigeten, Korzikán ébredünk. Kikötés, kis gyaloglás után irány a sziget túloldala Calvi.

Ajánljuk: nyugdíjasoknak, kisgyermekeseknek családoknak is, fotósoknak, akik pihenésre vágynak, családoknak (gyermekkel külön kedvezménnyel)

Nehézségi fok: 2 , napok / szálláséjek száma: 12 / 7

Gyülekező helye és időpontja: Budapest-Keleti Pu. 2017. augusztus 24. 12 óra 40 perc

Kérjük, ne késsetek! Akinek van EVVK-s pólója, kérjük, hozza magával. (Akinek még nincs,jelentkezéskor megrendelheti drapp, sárga, kék színben 900 Ft+postaköltség-ért.

Kísérő/ Előadó: Hulik Hajnalka

MINIMUM Ajánlott költőpénz: 110 EUR , ezen felül, tartalékról is gondoskodni szíveskedjetek, ez kb. a túra teljes költségvetésének 50%-a. Külföldi túrák esetén min. további 50-100 EURO/fő vagy hitelkártya! Az EVVK kölcsönt biztosítani nem tud, a határon költőpénz felmutatását kérhetik.

Útvonalterv: Budapest - Milánó - Genova - Calvi - Bastia - Genova - Budapest

Szükséges (szabad)jegyek: ÖBB: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak jár a szabadjegy. FS: dolgozónak, családtagjának, élettársának, nyugdíjasnak és családtagjának jár évente 1 szabadjegy. Nem vasutasoknak ~ 50 000 Forinttól elérhető a jegy. Nyugdíjas családtagjának kb. 100 EURO-ba kerül a 50%-os FIP jegy az osztrák szakaszra.

Vasúti pótjegyek: Bastia - Calvi 8,2EURO/út, mindenki hozza magával.

Okmányok: Személyi igazolvány kártya vagy a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevél.

Couchette/ háló: KORLÁTOZOTTAN a vonaton és a kompon töltött éjszakára elérhető, kb. 35 EURO / fő / éjszaka.

Helyfoglalási információ: A helyfoglalások standard helyekre vonatkoznak (1 fő=1 hely). Amennyiben – minőségi megfontolásból - (ülő-, couchette-) foglalásodat Magad kívánod intézni, kérjük, tüntesd fel ezt a jelentkezéskor. Ez esetben a helyjegy díját a helyszínen visszatérítjük a nevezési díjból.

Szállás: 2 - 6 ágyas bungalókban.

Fa vagy könnyűszerkezetes szálláshely. Amolyan kis apartman, de olcsóbb annál. Emeletes ágyak jellemzőek!!!

Part: Korzika / Calvin homokos tengerpart, kb. 800 m - re a szálláshelytől.

Választhatók: couchette, csomagmegőrző.

Csomagmegőrzők: 7,5 - 12 EURO/CSOMAGONKÉNT, ALKALMANKÉNT!

Díjak 1 főre:

Típusban (1főre) Nevezési díj (Ft) Szállás (EUR) Transzfer (EUR)
Korzika 2 ágyas 10000 237 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika 4 ágyas 10000 170 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika 5 ágyas 10000 151 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
Korzika 6 ágyas 10000 124 3€/út Milánó Genova IC pótjegy; Korzika hajó ~90 €
- 0 0 0

 

Nevezési díj: jelentkezéskor fizetendő (befizethető postán: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u.5. vagy átutalással: OTP 11732071-20033978) és nem visszatérítendő! Tartalmazza a lebonyolítással, az egyesület működésével kapcsolatos költségeket, a szükséges helyjegyek díját (adott esetben), a tagdíjat, valamint a kísérő költségeit. A szállásdíj értelemszerűen a szállás díját/költségét tartalmazza (ahol elérhető). A nevezési díj nem tartalmazza a járulékos költségeket (4. oszlop) és a transzferek díjait. Valamennyi díjat a felmerülés helyszínén kell fizetni (pl. szállásdíjat, belépők menetjegyek, közvetlenül a szolgáltatónak).

Leírás:

Kezdés v. Indulás / Járatszám: 2017. augusztus 24. 13:40 RJ66

2017.08.24 Budapest

Indulás bécsi átszállással Milánó irányába.

-

Éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.08.25 Genova

Érkezés a délelőtti órákban, csomagokat csomagmegőrzőben hagyjuk. ~ 3EURO IC pótdíj Genovába.

Genova Olaszország északi részén fekszik, és székhelye Genova megyének, valamint a Liguria régiónak. A több mint félmilliós lakosságú városban található a Földközi-tenger második legnagyobb, és Olaszország legnagyobb kikötője. Lényeges közlekedési csomópont is, hiszen a Keleti-, és Nyugati Riviéra találkozásánál fekszik. Genova látványosságai, nevezetességei például a Régi kikötő az öbölben található. Itt található, a világ legrégebben működő világítótornya, a La Lanterna. A Piazza de Ferrari téren található az Opera, és a Dózsepalota, valamint az a ház, ahol a történetek szerint Kolumbusz Kristóf született. Genova világörökséggé nyilvánított része a Le Strade Nuove, ahol 16. századi paloták tömkelege található, valamint tőle nem messze, pár perc gyaloglásra máris megközelíthető a San Lorenzo-katedrális, mely a város székesegyháza. A város két leghíresebb kastélya a Castello d’Albertis, és a Castello Mackenzie.

Esti órákban indulás a kikötőbe, éjszakát a hajón töltjük (couchette kérésre).

2017.08.26 Calvi

Érkezés Bastiára a reggeli órákban, átszállása a helyi vasúttársaság járatára.

Calvi a La Balagna tájegység fővárosa, a francia partokhoz legközelebb eső korzikai város. Gyönyörű fekvése, pineákkal szegélyezett, 6 km-es strandja és sokféle látnivalója miatt ma a sziget egyik idegenforgalmi központja. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, innen ered a város neve. Calvi számos látnivalóval várja a látogatókat, ezek közül az egyik legjelentősebb a Felsőváros gránittömbjének tetején, a XIII-XIV. században épült genovai Fellegvár (Citadella). A Fellegvár legnagyobb építménye a kormányzói palota. A Fellegvár gyakorlóterétől gyalog juthatunk egy a Keresztelő Szent János-templomhoz, amelynek fő értékei a szószék faragásai, a márvány főoltár XV. századi hármas táblaképe és a márvány keresztelőmedence. A közelben álló Pacciola-házon egy tábla jelzi, hogy 1793-ban, fiatal tüzértisztként itt lakott Napóleon. Az Alsóváros ernyős kávéházaival, teraszos vendéglőivel, szinte éjjel-nappal forgalmas sétányaival merő ellentéte a csendes és nyugodt Felsővárosnak. Legjelentősebb műemléke a rue. G. Clemenceau-n elérhető Mária-templom és a Sótorony a Port de Commerce közepén. Érdemes kisétálni a móló végére, a kis világítótoronyhoz, mert innen nyílik a legszebb kilátás a Fellegvárra.

Calviba érkezést követően a szálláshelyet gyalog közelítjük meg (~ 800 m). Szálláshely elfoglalását követően szabdprogram fürdés.

2017.08.27 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.08.28 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.08.29 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.08.30 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.08.31 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

2017.09.01 Nyaralás, pihenés, szabadprogram

Kísérő ismerteti a hazautazással kapcsolatos tudnivalókat.

2017.09.02 Bastia

Délelőtti indulás csomagokkal, helyi vonattal.

Bastia város Franciaországban, Korzika szigetén, az azonos nevű régióba, Haute-Corse megye székhelye. Korzika második legnagyobb városa (Ajaccio után). A sziget északi részén fekvő, viszonylag fiatal település, Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Vieux port, Jardin Romieu park, Jetée de Dragon szökőkút, Église St-Jean-Baptiste barokk templom, Oratorie de l’Immaculée Conception egyhajós kis templom, Mária-szoborral. Oratorie de la confrérie St-Roch kis templom, Szent Rókus szoborral. Place St-Nicholas – tér, korzikai hősi halottainak az emlékművével. Ancien palais des gouverneurs – a régi vár. Église Ste-Marie – a város egykori katedrálisa. Chapelle Ste-Croix, La Canonica római kikötő, Église San Parteo - 11-12. századi templom.

Érkezést követően barangolás Bastiában. Az éjszakát a hajón töltjük (hálófülke kérésre).

2017.09.03 Milánó

Érkezés a reggeli órákban, majd a csomagokat csomagmegőrzőben helyezzük el.

"Az 1,3 milliós Milánó- Róma után- Olaszország 2. legnagyobb városa. A legmodernebb település az országban. Ha Róma a ""régi"", Milánó mindenképpen az ""új"". Kozmopolita, elegáns, nyüzsgő város, elegáns, fényes üzletekkel, forgataggal. Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Olaszország ""ipari fővárosának"" tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt. A pályaudvarról kiindulva, világhírű látványosságai a Corso Buenos Aires, Porta Venezia. A milánói dóm építése 1386-ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott: 1965-ben fejezték be. 157 m hosszú, 97 m széles, homlokzata 56 m magas, míg a kupolatoronyé 109 m. A fehérmárványból készült épület gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, annak számos szobrával, 135 tornyával, 96 vízköpőjével, 2245 szobrával lenyűgöző. 10186 négyzetméteres területével a Szent Péter bazilika, és a sevillai Dóm után, Európa 3., valamint a világ 5. legnagyobb temploma. Lehetőség van felmenni a dóm tetejére (9 Euró), ahonnan, a gótikus tornyok mellől, remek kilátás nyílik a városra, szép időben még az Alpokig is ellátni. Galleria Vittorio Emanuelle-en elegáns üzletek, mint a Gucci, a Louis Vuitton, a Massimo Dutti, vagy a Prada üzletei találhatók ebben a bevásárlóutcában, valamint felsőkategóriás éttermek, remek bárok és kávéházak - de még McDonald's is. Évről évre Milánó legelegánsabb üzletei és éttermei nyíltak itt meg. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos. Korában a legnagyobb ilyen jellegű építménynek számított, komoly lökést adott a modern bevásárlóközpontok megépítése felé szerte a világon. A Galleria vasszerkezete az Eiffel-torony megépítését is inspirálta. A Galleriában néha embereket látunk forgolódni: a padlóján lévő Torinoi bika tökén a sarkunkon történő háromszori körbeforgás a legenda szerint szerencsét hoz - annyian forognak ott, hogy a bika hasánál ma már csak egy lyuk látszik. A pompás bevásárlóárkádot a milánóiak ""Milánó szalonjának"" (il Salotto di Milano) is hívják. Építését 1865-ben kezdték meg, és 1877-ben avatta fel a névadó II. Viktor Emánuelle, az egyesített Olaszország első királya. Tervezője, Guiseppe Mengoni a Galleria építése közben, az állványzatról lezuhanva hunyt el, röviddel az átadás előtt. A Scala a világhírű operaház 1778-ban nyílt meg, sokáig itt volt Európa legnagyobb színpada. Építését Mária Terézia rendelte el, miután a korábbi színházépület, a Teatro Regio Ducale egy tűzvészben elpusztult. Még ma is a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják. Olyan művészek léptek itt fel mint Maria Callas vagy Pavarotti és a Castello Sforzesco/Triennale."

Hazaindulás este, éjszaka a vonaton (couchette kérésre).

2017.09.04 Budapest-Keleti pu.

Érkezés bécsi átszállással Budapestre a kora délutáni órákban.

-

A részvétel további, (vagy amennyiben írásban akarsz jelentkezni) feltételeiért kattints ide>> (jelentkezési lap a részletes kondíciós listában található). Kérjük, többször olvasd el a fenti leírást, és amennyiben kérdésed van, bátran keress bennünket a megadott elérhetőségeken, a megadott időpontban! Személyes ügyintézés csak bejelentkezés után: 06/30386-6106. Addig ne jelentkezz, és ne fizesd be a nevezési díjat, amíg minden kérdésre választ nem kaptál! A túrák jelentős része NEM ismétlődő, így előfordulhat, hogy jövőre már nem lesz. => A befizetés jogcíme csak nevezési díj lehet! Csak a befizetés után lehetséges a jelentkezést benyújtani. Nem fogadunk jelentkezéseket szóban, személyesen és vonalpostán, nem tartunk helyet. Nevezési díjat nem térítünk vissza! Ezért kérjük a Kedves Túratársakat, hogy a nevezési díjat annak tudatában fizessék be, hogy azt visszalépéskor – bármely okból, bármikor léptek vissza – nem áll módunkban visszafizetni! Tagok e-mailben is küldhetik (infokukacevvkponthu) jelentkezésüket.

Aki nem tagja egyesületünknek, kérjük, kezdeményezze felvételét belépési nyilatkozaton>> Új belépők esetén a belépési nyilatkozatot 2 példányban, aláírva, csak postán lehetséges küldeni Cím: EVVK 2220 Vecsés Bokor utca 5. Kérjük, ne küldjetek tértivevényes/ajánlott levelet, mert nehézkes a vidéki postákon az átvétele.

Nevezési díjról mindenki számlát kap. A túrák önköltségesek, valamennyi felmerülő költséget a helyszínen szükséges (a szolgáltatónak) fizetni. A visszaigazolás postai úton is kérhető (500 Ft). Amennyiben a jelentkezésről három héten belül nem kapsz e-mailben értesítést, kérjük, hívd ügyeleti számainkat! Természetesen amennyiben a programot érintő érdemi változás van, úgy arról Téged azonnal értesítünk. Ld. még: Mit tegyünk, hogy rosszul sikerüljön a nyaralás>> A díjak és költségek tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a külföldi utasbiztosítások (bbp) díját! Az elektronikus jelentkezés feltételei a jelentkezés és a dokumentálásban térnek csupán el a papír alapú jelentkezéstől. Amennyiben a fentiek teljes körűen megértésre, tisztázásra kerültek, úgy kattints a jelentkezem gombra. Várjuk jelentkezésedet!

jelentkezem

Erre a gombra csak akkor kattints, ha a nevezési díjat befizetted. A befizetés nélüli jelentkezéseket törölni fogjuk!!!

Utazásokhoz ajánlott kellékek: EVVK póló gyülekezőkre: sárga, drapp, kék (új) színben 900 Ft | EVVK nyakba akasztható pénztárca a biztonságért 650 Ft | EVVK felfújható nyakpárna vonatos utazásokhoz 650 Ft | EVVK alumínium kulacs, karabinerrel a túrákhoz 950 Ft | EVVK extrém túrákhoz túlélő csomag 1000 Ft;

További tervek 2017-re: | Ausztrália - Új-Zéland | 2017 évi rendes közgyűlés | Izlandi kalandozásaink | Marokkó vonattal | Ausztrália | Ausztrália-Új-Zéland | Új-Zéland | Gerecse | Mór világ | Marokkó-Szahara teveháton | Mór világ nyaralással | Costa del Sol | Dél-Spanyolország Andalúzia | Spanyol tengerpart ECO | "ultrabalaton" | Balaton biatlon | "félbalaton" | Balaton bál | Badacsony hegyjárás | Erdély panoráma útjai | Új mediterrán körút | Alpok-Dolomitok | "Top of Tyrol" csúcskilátó | Új Nagy Itáliai körút | Torino+Róma | Torino | Capri az álmok szigete | Genova | Milánó | Korzika tengerpart ECO | Korzika tengerpart | Korzikai szigetjárás |

Kedvezmények (a repülős túrák valamint az expedíciók kivételével): Aki egyszerre 2 vagy több túrára, vagy febr. 15-ig jelentkeznek, gyermek/diák, családok valamennyi tagja és nászutasok 5 % kedvezményt kapnak a nevezési és a szállásdíjból (adott esetben). A kedvezmények nem összevonhatók! Kedvezményeket az érvényesen jelentkezőknek (fizetés, határidő, jogcím, szükséges nyomtatványok megléte) tud az egyesület biztosítani.

"

Elérhetőségek:

Postacím: EVVK 2220 Vecsés, Bokor u. 5. | weblap: www.evvk.hu | e-mail: info_@_evvk.hu | Facebook: EVVK- | Olasz- | Fan club | FIP | Rendezvény klub | Expedíció klub | Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely,FIP 50% csoport | Twitter: https://twitter.com/EVVKexplorer | Ügyelet a már bejelentkezetteknek:Szo,V 8-15 h, Cs 15-16 h | vasúti: 06+27-51, mobil: 0630/386-6106 (SMS is) | vonalas: 06-1/516-2751 | OTP Számlaszám: OTP 11732071-20033978 További infók>>

Follow us on Facebook!

Facebook Like Popup by DART-Creations.com

infromáció
Túra azonosító: 99
találat: 2186
Rate:
létrehozott: 2016-12-07
kényelem
bungalló
túra fotók